Chef-ul care a uimit lumea intreaga la Bocuse d’Or Europa 2016
Tamás Széll, in vârstă de 34 de ani este Cheful bucatar care a câștigat trofeul european Bocuse d’Or 2016, cel mai prestigios premiu din Europa.
Miercuri, la Budapesta, performante live in fata a sute de susținători entuziaști, Tamás Széll a depășit pe ceilalti 19 participanți grație talentului și creativității sale.
El a cucerit juriul concursului, care a fost format din Chefi bucatari legendari din toata lumea, prin prepararea unui picior de cerb tanar la gratar pe cărbune, cu condimente din Ungaria, ciuperci și grăsime afumata de porc rasa mangalita (tema fiind „primăvară de pădure maghiara”) și o Cega ușor sărată și cu langustine glasate cu semințe de usturoi sălbatic si unt brun (tema fiind „renaștere de primăvară maghiara).
După multe luni întregi de practică și repetiții care implică foarte mult abnegatia, suisuri și coborâșuri, o concentrare excesivă, urmată în cele din urmă de două zile de concurs foarte intense, 11 candidați europeni și-au câștigat acum calificarea in finala mondială care va avea loc la Lyon, Franța pe 24 si 25 ianuarie 2017. Un eveniment care promite să marcheze istoria concursului, nu ca numai că va dezvălui noile vedete ale gastronomiei la nivel mondial, dar va marca, de asemenea, a 30-a aniversare a acestui concurs unic, care a fost creat de Chef Paul Bocuse, liderul mondial al bucătăriei de lux
Podiumul concursului Bocuse d’Or Europa 2016
1. Ungaria – Tamás Szell – Bocuse d’Or Europe
2. Norvegia – Christopher William Davidsen – Bocuse d’Argent Europe
3. Suedia – Alexander Sjogren – Bocuse de Bronze Europe
4. Franţa – Laurent LEMAL
5. Islanda – Viktor Örn Andrésson
6. Finland – Eero VOTTONEN
7. Olanda – Jan Smink
8. Elveţia – Filipe FONSECA PINHEIRO
9. Belgia – Peter AESAERT
10. Danemarca – Morten FALK
11.Estonia – Dmitri rOOz
Redactie Sarbatoarea Gustului – Official Media la Bocuse D’Or www.bocusedor.com
www.facebook.com/SarbatoareaGustului & www.sarbatoarea-gustului.ro