Ingrediente:
Morcovi
Vinete
Dovlecei
Sparanghel
Fenicul dulce
Gheata
Lamaie
Ulei de masline
Samantana
Sare
Piper
Etapa 1 – Curatarea legumelor
Timp de preparare 5 minute
Curatati de morcovii.
Decojiti sparangelul si indepartati portiunea lemnoasa.
Taiati capetele feniculului dulce si pastrati capatana.
Taiati capetele de la vanata si de la dovlecei
Etapa 2 – Taiere legumelor
Timp de preparare 10 minute
Reglati mandolina pentru trase fine de cca 1 mm grosime.
Taiati morcovii, sparangelul, vinetele, dovleceii si feniculul in asa fel incat sa nu se rupa si sa pastrati fasii lungi.
Etapa 3 – Gatirea lor
Timp de preparare – 120 minute
Se ia un recipient si se pune gheata apoi adauga apa astfel incat sa incape toate legumele taiate sub forma de lamele.
Pastrati timp de 2 ore.
Etapa 4 – Asanblarea
Timp de preparare 5 minute
Scoateti legumele dupa ce s-au curbat, scoteti-le cu o paleta si le puneti pe un prosob absorbant si apoi intr-o saladiera.
Taiati in o lamaie in doua jumatati si apoi stoareceti o jumatate peste legume.
Adaugati ulei de masline, sare si piper
Amestecati bine si cu multa atentie toata salata.
Etapa 4 – Dresing
Timp de preparare 5 minute
Presarati smantana pe o farfurie
Asezati legumele pe farfurie in asa fel incat sa aibă volum.
O reteta excelenta de vara, o altfel de „inghetata”