Știi să gătești ouă? Câte moduri există de a găti un ou?
Aflați cum să vă gătiți ouăle!
Ouă fierte, ouă prăjite, ouă fierte tari, ouă jumari, omletă, poșate, toqué, ouă fierte moi etc. Există cel puțin 9 moduri de a găti ouăle!
Ouă poșate: 2 minute
Ouă Toqué: 2 minute
Ouă prăjite: 2 până la 3 minute
Ouă fierte: 3 minute
Omletă cu ouă: 4 până la 5 minute
Ouă fierte moi: 6 minute
Ouă fierte tari: 8 minute
Ouă la caserolă (en cocotte) : 10 până la 15 minute
Vă rugăm să rețineți: acestea sunt valori orientative pentru ouăle de mărime medie, adică cântărind între 53 și 63 de grame.
Gătiți ouăle doar în apă clocotită, dar fără a fierbe prea mult. Începeți prin a aduce apa la fiert, apoi reduceți puțin căldura. Apoi, puneți cu grijă ouăle în tigaie. Pentru a face acest lucru, luați un polonic plat sau o lingură mare.
Dar amintiți-vă de regula infailibilă a marilor bucătari, 3-6-9 pentru gătitul ouălor:
3 minute în apă clocotită pentru un ou fiert moale;
6 minute pentru un ou fiert moale;
9 minute pentru un ou fiert tare.
Mnemonicul de neoprit dezvăluit de bucătarul de două stele, Jean-François Piège, Grand Restaurant din Paris.
Oul perfect este un ou gătit în coajă la temperatură scăzută, în apă încălzită la aproximativ 64°C, timp de 45 până la 55 minute.