Cum sa prepari un delicios Sos Bearnaise, care este numarul 1 in preferințele Europenilor.
Pentru preparearea unui sos Bearnaise ai nevoie de oua „extra proaspete” (până la 9 zile de la ouat).
Se decojeste salota, se toaca fin, se pune intr-o cratita, se adauga otet, 2 linguri tarhon si 2 ciupituri de piper măcinat. Se încălzește ușor, pana se evapora oțetul pentru 10 până la 12 minute. Dupa ce compoziitia s-a redus se adauga si se incorporeaza galbenusurile si apa calduta si apoi se amesteca pana la obținem consistența unei creme.
Între timp, într-o altă tigaie, se topeste ușor untul clarifiat.
Apoi se toarnă încet untul topit peste compoziția mai sus descrisa si se amesteca bine pana cand acesta se incorporează.
Se trece printr-o strecurătoare.
Se recupera sosul se presara tahon tocat marunt. iar se adaugă la final sare si piper.
Se potrivește perfect cu carnea de pui, vita sau porc la grătar sau la cuptor.
Mai poate fi folosit ca dresing pe langa paste peste care poti sa presari niste jambon proaspat tatiat julien. De asemenea poati fi folosit in sandwichuri si langa oua fierte.
Sosul Bearnaise poate fi servit ori cald ori la temperatura camerei lângă preparatele culinare.