Origine
Sud-Estul Chinei, descoperit de Marco Polo.
Gust
Cu un aspect placut, foarte aromat, se apropie foarte mult de anasonul verde.
Descriere
Anasonul este un ingredient cheie al amestecului chinezesc „cinci condimente”, definitoriu pentru gustul acestuia.
Folosit sub forma de pudra, sau intreg, anasonul se va dovedi a fi un adevarat ajutor pentru acele mancaruri care necesita un strop de aroma, de picant.
Anasonul intreg poate fi taiat in bucatele sau adaugat intreg pur si simplu in timpul prepararii.
Acompaniaza foarte bine, in mod cert, mancarurile de peste mediteraneean, putand fi totodata perfect topit in tajinele de carne alba sau de peste.
Ca desert, anasonul este ideal perelor coapte in unt, in cuptor, oferind astfel un adevarat festin regal.
O prajitura usor picanta, o salata de fructe exotice sau un compot de mere sunt numai cateva dintre toate preparatele care se pot bucura pe deplin de aroma minunata a anasonului!
Atentie insa, deoarece anasonul este recunoscut ca fiind extrem de parfumat, de aceea trebuie retinut ca un strop de anason este suficient pentru o singura portie!
Calitati
Digestiv, diuretic.