Pentru 4 persoane:
1kg. carne macră de vită tăiată în bucăţi mari,
150 g felii subţiri de bacon,
250 g ciuperci,
10 cepe mici albe,
1 echalot
ierburi aromatice,
2 ramuri de patrunjel,
30 g unt,
1 lingură de făină,
sare şi piper.
Marinată:
1 litru vin roşu,
3 linguri de oţet de vin,
2 linguri de ulei,
2 cepe,
1 morcov,
1 praz,
1 căţel de usturoi,
5 boabe de piper,
cuişoare,
1 linguriţă de muştar,
1 vârf de condimente quatre-épices.
Mai întâi marinată: umpleţi o strachină cu jumătate din legume (ceapă, morcovi, praz) tăiate în rondele. Puneţi carnea, acoperiăi cu restul legumelor şi adăugaţi usturoiul. Înmuiaţi conţinutul cu oţet amestecat cu arome (boabe de piper, cuişoare, muştar). Lăsaţi 6 ore la rece să se marineze. Scoateţi carnea din acest amestec.
Încălziţi untul într-o tigaie şi adăugaţi carne şi bacon, la foc tare. Apoi, le lăsaţi să se răcească. Puneţi făina şi usturoiul să se rumenească, ierburile aromatice şi marinată filtrată. Adăugaţi carnea, bacon-ul şi legumele marinate.
După ce aţi pus sare şi piper, acoperiţi vasul şi lăsaţi să fiarbă 2 ore la foc mic, din care 50 min. sub presiune.
După o oră adăugaţi ceapa şi, cu 20 min. înainte de final, ciupercile tăiate în lamele.
Serviţi ostropelul de vită cu cartofi fierţi sau piure de cartofi.