Lectii de Gust la Scoala Centrala si Liceul Jean Monet cu Chef Costel Dumitru
Chef Costel Dumitru de la Taverna la Kostas s-a intalnit cu elevii claselor a 3-a in data 29 noiembrie si 05 decembrie si i-a indemnat pe elevii sa manance sanatos si le-a prezentat si ce inseamna intradevar o alimentatie sanatoasa si o atitiudine eco-responsabila.
In primul rand o alimentatie sanatoasa inseamna o alimentatie diversificata si de calitate iar o atitudine eco-responsabila porneste de la cele 10 gesturi antirisipa alimentara si inbinata si cu responsabilitatea de a avea grija de mediul inconjurator nu numai prin selectarea ambalajelor din alimentatie dar si prin gesturile cotitdiene de a mi risipi resursele : apa, gaz, electricitate
Totii elevii primesc o brosura pedagogica cu 12 pagini de exercitii si jocuri dintre care 7 teme pentru acasa de a fi rezolvate impreuna cu parintii.
Parteneri institutionali: Reprezentanta Comisiei Europene in Romania, Ministerul Educatiei Nationale, Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Ministerul Mediului, Primaria Capitalei prin Proedus.
Parteneri : Carrefour, Edenia, Coco Rico, Up Romania, Conti Grup, Romexpo, Engie, Europcar, Apa Nova Bucuresti, Romgaz, Eco-Rom Ambalaje.
Slogan Festival: ‘Bun pentru Gust, Bun pentru Sanatate, Bun pentru Planeta!’