Saptamana Gustului si-a sarbatorit aniversarea pe 26 octombrie la Resedinta Frantei
Sub deviza « BUN pentru Gust, pentru Sanatate si pentru Planeta ! » Saptamana Gustului si-a sarbatorit a 2-a editie, pe data de 26 Octombrie 2012, prin atelierul « Gust si Savoare », eveniment realizat sub inaltul Patronaj al Ambasadei Frantei in Romania. O seara plina de gust si savoare ce a reunit oficialitati romane si franceze, 10 Chefs Francezi si Chefs Romani, reprezentanti ai Casei Regale, presa scrisa si TV si, si nu in ultimul rand, invitati speciali din Franta precum:
ERIC LEAUTEY – Chef la France 2 si la Cuisine TV
CEDRIC CHABAUDIE – Chef al Asociatiei « Chefs de la République »
Cei 10 Chefs Romani si Francezi s-au infratit in 5 DUETE de exceptie.
O seara remarcabila cu vreme buna, cu invitati de exceptie, incununata de talentul si daruirea bucatarilor. Retetele preparate de Chefi au fost precum o simfonie de arome, gusturi, savoare si culoare, etalate pe portativul statiilor de gatit Electrolux, desavarsit contopite in preparate culinare delicioase, incantand ochii si papilele gustative invitatilor serii.
Remarcabilele Chef Duet au fost :
François Tassaux – Carrefour & Dumitru Bucsa – Pullman
Crema de branza cu ducleata de fructe rosii
Ardei cu castraveti si parmezan
Ciuperci cu spanac si alune de padure
Grapefruit cu somon si susan
Mouse de Ciocolata cu praline si alune de padure
Philippe Dupré – Ici et La Restaurant & Ștefan Daniel Popescu – Novotel
Escalop de vitel cu hribi si smantana
Pere „Belle Helene”
Foie Gras de Rata Rougié cu dulceata de ceapa rosie si paine toast
Tarta de capsuni proaspete
Patrick Pierre – Saptamana Gustului & Costel Dumitru – La Kostas Fish&Chips
Creveti cu castraveti si sos picant
Scoici St. Jacques cu avocado
Tartine de Foie Gras de gasca Rougié cu trufe pe tartine de turta dulce
Samuell Letorriellec – Loft Restaurant & Ștefan Bercea – Cabana Vânătorilor
Paste cu Creveti si sos Nantua – de inspiratie din meniu Air France (Chef Joël Robuchon)
Creveți basquezi,, paste cu curcuma parfumate cu lamaita – de inspiratie din meniu Air France (Chef Joël Robuchon)
Piept de pui cu sos de curry verde, mac cu orez, morcovi si shiitake – de inspiratie din meniu Air France (Chef Joël Robuchon)
Ospatul Vanatorului cu carne de cerb
Eddy Seys – Hotel Epoque & Cornelia Ghișoi – Hotel Aro Palace
Trilogie de mousse, Prajitura tabla de sah, Caramel cu nuca
Dovleac cu mirodenii dulci si alune de padure asezate pe un pat de piure din piept de pasare
Porc confiat cu piure de cartofi cu unt si trufe
In jur de 200 de invitati au fost prezenti la acest eveniment. Printre invitatii evenimentului s-au mai numarat : Nicolai Tand (Cantine de Nicolai), Chef Patrick Guibet si Chef cofetar-patiser Silvia Ailincai, Chef Cristian Erimia (METRO Cash & Carry), Chef Horia Varlan, Chef Gabriela Berechet, Chef Krishna Bohat, Chef Stefan Kopeczi …
Toti Chefi participanti au primit in dar cate o carte profesionala « Bucataria Explicata » si cartea Chef-ului Eric Leautey « A l’Atelier du Lion Vert »
Deviza acestui eveniment este de a pune in valoare meseriile gustului, incurajarea dezvoltari filierelor scurte din agricultura si de a pune accent pe educatia gustului in scopul dezvoltarii unei atitudini eco-responsabile.
Multumiri speciale Excelentei Sale Domnului Philippe Gustin, Ambasador al Frantei in Romania pentru sprijinul acordat evenimentului.
De asemenea multumim :
Furnizorilor oficiali : Electrolux, METRO Cash & Carry, Rougié, Domeniile Franco Romane, LaReserve.biz.
Sponsorilor si Partenerilor : Carrefour, Electrolux, Air France, Hotel Novotel, Apa Nova Bucuresti, Apa Nova Ploiesti, TV5 Monde, Gefco, Bonduelle si Event Stuf Central Europe.
Partenerilor Media : FoodStory, ProTV, Food & Bar, Horeca Romania