Prima “Zi a Gustului” a avut loc in Franta anului 1990, cand, pe 15 septembrie, 350 de bucatari au impartasit prima lor “Lectie de gust ” in scolile pariziene. Un an mai tarziu Ziua Gustului devine Saptamana Gustului, eveniment la care participa 1200 de bucatari, 500 de restaurante si 30.000 de elevi. In Romania lectiile gustului s-au desfasurat pentru prima oara anul trecut si au fost tinute de Cezar Munteanu, Chef Bucatar si Cristian, bucatar formator in cadrul grupului Metro Cash & Carry. Anul acesta, evenimentul va avea loc in perioada 17-23 octombrie, cu sprijinul Ministerului Educatiei, Cercertarii, Tineretului si Sportului, Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Asociatia Nationala a Bucatarilor si Cofetarilor din Turism. Lectile gustului se vor tine pentru aproximativ 35.000 de elevi. Alte evenimente ce se vor desfasura in cadrul Saptamanei Gustului vor fi Atelierele Gustului, Chef in Campus si Mesele Gustului, in cadrul acestuia din urma participand cinci resturante- Coffe Break, Epoque, Market8, Maxim si French Bakery.
Vezi articol in Restrograf