Origine
Turcia
Gust
Cu un miros pregnant si o aroma aparte, acest condiment va poarta spre tarmurile meditareene.
Descriere – Utilizare
Oregano-ul este o planta aromata cel mai des intalnita in bucataria italiana, alaturi de busuiocul. Acesta este secretul a numeroase retete.
Desi un ingredient indispensabil multor feluri de pizza, oregano este mai mult decat bine gustat si in salatele cu rosii si mozzarella. Ingredient esential in cunoscutul amestec de condimente ” Herbes de Provence”, oregano-ul face de asemenea savoarea gratarului si a sosurilor de rosii (bolognaise..)
Asemanarea acestuia cu maghiranul ii confera aceleasi utilizari ca si cel din urma mentionat. Pentru a-i pastra aroma, oregano-ul trebuie pastrat in stare deshidratata, intr-un vas inchis ermetic, ferit de lumina.
Calitati
Aceasta planta combate insomniile, faciliteaza digestia, are efecte antispastice, amelioreaza durerile reumatismale, migrena si de asemenea prezinta beneficii in cazul racelilor si bronsitelor cronice.