Sarbatoarea Gustlului se implica in educatia tinerelor generatii de bucatari impreuna cu Chef Marie Jo LeGuen – Chef la Ministerul Outre-Mer.
Chef Marie Jo LeGuen – i-a invatat pe tinerii bucatari in formare de la Liceul Economic Viilor cum sa gateasca File Mignon de porc roti, niocchi de cartofi cu masala tandori pe un pat de ananas roti cu coriandru.
O alta modalitate de a gati carnea de porc cu ocazia sarbatorilor de iarna (Craciun si Revelion)
Provocarile tinerilor elevi au fost de a alege ingrediente de la piata sau din magazin si de a creea reteta zilei, asa cum se obisnuieste in restaurantele frantuzesti care au ca specific „la cuisine du marché” si care in fiecare zi propun clientilor un nou meniu.
Chef Marie Jo LeGuen le-a spus ca acest tip de restauratie este specifica acelor bistro-uri ce au un Chef patron, chef care se trezeste dis de dimineata, intra in piata si isi alege produsele de la producatori locali. Aceasta practica ajuta economia locala, pune in valoare produse de sezon si mai presus de toate invita la creativitate si originalitate.
Atelier Master Class la targul Indagra Food – Romexpo