Alessandro Corradi, Executive Chef la DoubleTree by Hilton Bucharest Unirii Square, s-a intalnit cu elevi de clasa a 3-a de la scoala gimnaziala nr 81 si i-a indemnat pe acestia sa manance sanatos, le-a prezentat principiile unei alimentatii sanatoase si a unei atitudini eco-responsabile, le-a sugerat cum sa fie micul dejun mai diversificat.
In primul rand o alimentatie sanatoasa inseamna o alimentatie diversificata si de calitate, iar o atitudine eco-responsabila porneste de la cele 10 gesturi antirisipa alimentara imbinate si cu responsabilitatea de a avea grija de mediul inconjurator, nu numai prin selectarea ambalajelor rezultate din consumul de alimente, dar si prin gesturile cotidiene de a nu risipi resursele de apa, de gaz si de electricitate.
Totii elevii din Bucuresti au primit brosura pedagogica cu 12 pagini de exercitii si jocuri, dintre care 7 teme pentru acasa pentru a fi rezolvate impreuna cu parintii.
Parteneri : Carrefour, Edenia, Coco Rico, Up Romania, Conti Grup, Romexpo, Engie, Europcar, Apa Nova Bucuresti, Romgaz, Eco-Rom Ambalaje.
Parteneri institutionali: Reprezentanta Comisiei Europene in Romania, Ministerul Educatiei Nationale, Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Ministerul Mediului, Primaria Capitalei prin Proedus.
Slogan Festival: ‘Bun pentru Gust, Bun pentru Sanatate, Bun pentru Planeta!’