De cand a fost creata, Sarbatoarea Gustului – incita la descoperirea unei largi si posibile palete de gusturi si savori. Acest eveniment in esenta cu valori educationale, Sarbatoarea Gustului se distinge printro puternica mobilizare a pasionatilor de gust !
« Astazi, eficienta mesajelor de sanatate s-au dovedit putin concludente. Studiile dovedesc si nutritonistii le confirma : mesajele de invinovatire pot avea efecte benefice aspura modului nostru de a ne alimenta. Fara a uita de patologiile legate de alimentatie, noi, organizatorii Sarbatorii Gustului, dorim sa revendicam dreptul de a gusta tot si de a ne desfata papilele gustative.
Acest « Toate gusturile sunt permise ! » exprima intreaga paleta de experiente gustative la care noi suntem invitati pentru a trezi placerea gustului. Bazaţi-vă pe alegerile dumneavoastră personale în construcţia si redescoperirea gustului, încercaţi asociaţii unice si inedite … redescoperiti savorile … Nu ezitati, este Sarbatoarea Gustului.
Educarea gustului, in special in copilarie, se arata a fi cheia unei alimentatii diversificate si echilibrate pe parcursul intregii vieti.
Sefi Bucatari, artizani, agricultori, profesionisti in meseriile culinare si industria agro-alimentara, profesori… care participa la Sarbatoarea Gustului au inteles si adera la valorile acestui eveniment unic.
- Educarea gustului consumatorilor, in special al copiilor si parintilor.
- Diversitatea de gusturi si savori
- Informarea transparenta si pedagogica despre prodsue, originile lor, modul lor de productie.
- Transmiterea meseriilor si a „savoir-faire”
- Placerea gustului
- Incurajarea comportamentului si a modului de consum alimentar se inscrie in modelul vietii echilibrate si longevive.
Capacitatea de a aprecia diverse savori, de a le diferentia si a vorbi despre senzatiile lor se invata si se cultiva. Scoala joaca un rol foarte important in trezirea si descoperirea gustului. Ea vizeaza in mod egal atat valorizarea patrimoniului culinar cat si promovarea produselor de buna calitate gustativa si nutritionala.