În inima capitalei suedeze, Stockholm, Tommy Myllymäki, a facut diferenta printre alti 19 participanți, după 5 ore și jumătate de o uluitoare competitie ! El a castigat in fata unui public de susținători printre care se afla si Principele Carl Philip al Suediei. Suedezul s-a remarcat printr-o incredibilă măiestrie in prepararea produselor impuse in concurs.
Bocuse d’Or Europe este competiția continentala care a avut loc ca parte a expoziției comerciale GastroNord la Stockholm , în Suedia, pe data de 7 și 08 mai 2014.
Cei 12 Chefs bucătari selectati se pregătesc acum pentru finala concursului mondial ce va avea loc ca parte a expoziției comerciale din 2015, Sirha la Lyon.
Candidații europeni din Suedia, Danemarca, Norvegia, Franța, Finlanda, Anglia, Islanda, Estonia, Ungaria, Germania, Olanda si Elvetia vor trebui să se confrunte cu alti 12 bucătari selectați ca urmare a celorlalte concursuri continentale in competitia mondiala care va avea loc la finele lunii ianuarie 2015 la Lyon – Franta.
Din toti acestia, doar unul dintre ei va avea premiul Bocuse d’Or și titlul final de „Cel mai bun bucătar din lume !”
Podiumul concursului Bocuse d’Or Europe a fost ocupat dupa cum urmeaza :
Cei trei finalisti ai concursului Bocuse d’Or Europe.
1 – Tommy Myllymäki , Restaurant Sjon , SUEDIA
A castigat Bocuse de Aur (Bocuse d’Or) Europe 2014 și 12.000 € în premii în bani
2 – Kenneth Hansen , restaurant Svinkløv Bath Hotel, DANEMARCA
A castigat Bocuse de Argint Europa în 2014 și 9.000 € în premii în bani
3 – Ørjan Johannessen , restaurant Bekkjarvik Gjestgiveri , NORVEGIA
A castigat Bocuse de Bronz 2014 Europa și € 6.000 premiu în bani.
Premii Speciale
Premiul special pentru Platoul de Pește a fost acordat francezului Nicolas Davouze.
Premiul special de Platoul de Carne a fost acordat filandezului Matti Jämsen.
Premiul special pentru pentru performanță si excelentă al celui mai bun Ajutor de Bucatar (Comis), acordat de catre Câștigătorii Academiei Bocuse d’Or, a fost atribuit Valeriei Sidorova care a performat alături de candidatul principal Igor Sus din Rusia.
Clasamentul Tarilor Calificate
Official Photo Bocuse d’Or Europe 2014
1. Sweden – Tommy Myllymaki – Restaurant Sjon
Fish Plate
Meat Plate
Meat Tray
2. Denmark Kenneth Hansen – Svinkløv Badehotel
Fish Plate
Meat Plate
Meat Tray
3. Norway – Ørjan Johannessen – Bekkjarvik Gjestgiveri
Fish Plate
Meat Plate
Meat Tray
4. France – Nicolas Davouze – Château Saint-Martin & Spa
Fish Plate
Meat Plate
Meat Tray
5 Finland – Matti Jämsen – G. W. Sundmans
Fish Plate
Meat Plate
Meat Tray
6. United – Kingdom Adam Bennett – The Cross In Kenilworth
Fish Plate
Meat Plate
Meat Tray
7. Iceland – Sigurdur Helgason – Restaurant Grillid Radissonblu Hotel
Fish Plate
Meat Plate
Meat Tray
8. Estonia – Dmitri Haljukov – Premiere Cru Oy, Restaurant Cru
Fish Plate
Meat Plate
Meat Tray
9. Hungary – Gábor Molnar – Geisel Privathotel Munich hotel Excelsior
Fish Plate
Meat Plate
Meat Tray
10. Germany – Christian Krüger – Restaurant Axt
Fish Plate
Meat Plate
Meat Tray
11. Netherlands – Jan Smink – Kwartier Noord
Fish Plate
Meat Plate
Meat Tray
12. Switzerland – Christoph Hunziker – Restaurant Schämerhof
Fish Plate
Meat Plate
Meat Tray