Popescu Stefan Daniel (scurt Fane), 38 de ani, Executive Chef in cadrul Hotelului Pullman.
Casatorit si tatic al unui baietel minunat de numai 3 ani si 3 luni (care deja gateste omleta singurel)
Mi-am inceput cariera in domeniul culinar in mod absolut intamplator, in momentul in care mi-am depus un CV la deschiderea hotel Marriott. Nu am ales un departament anume, insa intamplarea a facut sa fiu ales pt postul de bucatar. Dupa ce am acumulat suficiente cunostinte, am decis sa plec in Anglia unde am lucrat pt diverse restaurante. Adevarata pasiune pt gatit s-a aprins acolo. Am revenit in tara unde mi s-a oferit postul de Sous Chef in cadrul Hotelului Novotel, iar dupa numai trei ani in 2009 am preluat functia de Executive Chef.
Consider ca in aceasta meserie trebuie sa inveti tot timpul, sa te perfectionezi, de aceea am incercat sa tin pasul si am participat la concursul Arena Bucatarilor de la Brasov – 2012, unde am ocupat prima pozitie, tot in 2012 am fost la specializare in Anglia pt 3 saptamani, iar in 2013, am urmat un curs in cadrul Institutului Paul Bocuse din Franta (Executive Pastry Program).
Bucataria pentru mine inseamna LIBERTATE. Imi place ca in bucatarie sa am libertatea de a ma exprima culinar, de a crea si experimenta proriile retete, fara sa fiu nevoit sa lucrez dupa meniuri impuse, iar de aceasta libertate ma bucur din plin.
Profesional, directia este sa evoluez catre fine dining si sa detin 3 stele Michelin, iar personal imi doresc sa fiu un exemplu de urmat in ochii baietelului meu.
Cateva lucruri despre mine pe care nu le veti gasi in CV:
Sunt un optimist convins, am incredere in mine, sunt calm si cu o rabdare de fier (enervant de calm, cum ar spune sotia mea). Cand lucrurile incep sa scape putin de sub control imi spun ca “rabdarea incepe acolo unde rabdarea se termina”. Nu-mi plac lenesii si persoanele care se plang in mod constant.
Iubesc sa merg la cinema, pur si simplu imi place atmosfera de acolo, iar floricelele sunt cele mai gustoase acolo. Sunt un mare fan al filmelor SF si istorice. Imi place sa calatoresc, nu conteaza destinatia, pur si simplu sa explorez noi destinatii.