Alain DUCASSE – Restaurant LE LOUIS XV din 1990 – Monte Carlo – Monaco – 3 stele Michelin
Originar din Landes, Alain Ducasse este unul dintre cei mai celebri bucătari din generația sa și deține trei restaurante, fiecare recompensate cu 3 stele Michelin: la Monaco, Paris și Londra.
Bucătar, creator de restaurante și formator, Alain Ducasse a dezvoltat în 30 de ani o abilitate unică care se exprimă pe parcursul a numeroase activități în universul artei contemporane de a trăi și de a mânca bine.
Chef cu creații originale, acordă o atenție minuțioasă fiecărui detaliu și stăpânește ci mare precizie tehnicile folosite.
În conduita meseriei sale are dorința de a transmite și a împărtăși cunoștintele, iar aceasta se află în inima tuturor proiectelor sale, împartașirea unei pasiuni și transmiterea de savoir-faire. Alain Ducasse iubește să antreneze și să anime orice echipă care interpretează partitura sa la nivelul cel mai bun.
Nesațioasa sa curiozitate îi permite să călătorească în diversitatea acestei lumi și in bogația sa culturală.