Cum sa prepari un excelent Sos de Piper, care este numarul 2 in preferințele Europenilor.
Zdrobim piperul. Punem untul intr-o cratita si de îndată ce începe să se topească, acoperim cu smantana si amestecam bine. Adaugam piperul zdrobit si lasam compozitia sa se ingroase.
Putem sa aduagam putin amidon de porumb, lasam la foc mic timp de 10 minute si amestecam din cand in cand.
Variante : Puteți folosi si piper verde sau alb. Unele persaone mai adauga si muștar.
Sos de Piper este perfect cu carne rosie.
De asemenea, merge foarte bine cu rață și carne alba, cum ar fi de pui sau bibilică.
Carnea este de preferat sa fie consumata fie in sos fie alaturi de un sos si o garnitura din legume. Totul este o chestiune de gust.
Ce este cel mai important insa este arta de a crea armonie si surprinză intr-un preparat culinara, fara a ascunde gustul carnii.