Origine
Egipt şi din Orientul Mijlociu.
Gust
Chimenul are un gust foarte proaspat şi aroma lui este recunoscuta.
Descriere
Chimenul este un condiment utilizat pe scară largă în zona mediteraneana şi in bucătăriile orientale, pentru umplut tajinele, legumele, chiftelele de carne etc.
De asemenea, este un condiment ideal peştelui.
În Europa de Nord, este adesea asociat cu brânză: Gouda cu chimion este un clasic în Ţările de Jos.
În combinatiile de gust cu foarte mare intra si în asociere cu morcovii chimion, salata de morcovi oferind o uşoara iutime, in acelasi timp fiind ideal supelor, supelor-creme şi placintelor cu morcovi obtinand astfel o nota aparte şi mai plăcuta.
Si sa nu uitam de chimen, ca este un important condiment al amestecului destinat curry-ului sau Colombo, humusului sau brânzei albe şi pentru a termina pe o nota dulce … este ideal în turta dulce!
Chimenul praf poate fi presarat obtinand un gust omogen în bucate.