Origine
Găsim schinduf din China pana in zona mediteraneana. Este din aceeaşi familie cu trifoiul a fost folosit ca plante de nutreţ înainte de a fi exploatate pentru calitatea sa culinara si dietetica.
Gust
Foarte verde, lasa senzatia de ceva care încă nu a ajuns la maturitate deplină, cu o anumită amărăciune. Are un gust dulce-amărui
Descriere – Utilizare
Schinduful este inca putin cunoscut in Occident, fiind un clasic al bucatariei africane si indiene. Acesta intra in prepararea tocanelor de carne, a produselor de patiserie orientale si in compozitia amestecului de condimente pentru curry.
Se poate presara pe o branza alba, in combinatie cu alte condimente precum chimionul, oferind o nota originala. schinduful este idispensabil in Armenia, in procesul de pregatire a umpluturii de pasterma (carne de vita uscata si condimentata).
Şi pentru cei care au la suflet preparatele la cuprtor, amintiţi-vă că în Africa, seminţele de schinduf sunt uneori incluse în aluat.
Calitati
Schinduful este placut la gust, este foarte bogat în minerale, vitamine şi alte substanţe. Acesta se găseşte în multe medicamente şi medicamentele pe bază de plante.
Este recomandat ca tratament împotriva căderii părului.
Este un tonic natural.