Gastronomie
Uleiul virgin de rapita de prima presa la rece este, spre deosebire de cel rafinat, remarcabil pentru calitatile sale gustative si dietetice. Gustul sau pronuntat se combina foarte bine cu toate legumele si cruditatile. In salatele calde sau reci, se combina foarte bine cu sucul de lamaie.

Proprietati si beneficii
Uleiul de rapita este uleiul alimentar al carui profil in acizi grasi este ideal in raport cu necesarul nostru zilnic. Este extrem de interesant mai ales prin cantitatea de acid alpha-linolenic, numit si acid gras esential, deoarece este indispensabil sanatatii, in conditiile in care organismul nostru nu il poate sintetiza singur.
Acesta este un precursor al Omega-3.
Sunt extrem de rare uleiurile care au privilegiul sa contina Omega-3.
Omega-3 sunt extrem de importante pentru circulatie si vasele sanguine. Ele combat formarea de cheaguri in artere, reduc hipertensiunea, anihileaza trigliceridele in exces, moderand inflamatiile. Contribuie de asemenea la diminuarea riscurilor cardio-vasculare prin scaderea nivelului de colesterol.
Nu trebuie uitat rolul lor in buna functionare a creierului, care functioneaza de fapt datorita grasimii de origine strict alimentara ! De altfel creierul este organul cel mai bogat in grasimi, in special in Omega-3, care intervine in prevenirea depresiilor, a anumitor demente, in special a maladiei Alzheimer.
Consumul nostru spontan de acid alpha-linolenic este in general mai putin de jumatate din necesarul nostru ; o lingurita de ulei de rapita pe zi poate compensa insuficienta.
In plus, uleiul de rapita este sursa de vitamina E, care îi confera calitati anti-oxidante si regenerante, deoarece lupta impotriva radicalilor liberi, neutralizandu-i. De asemenea,  are drept functie importanta stabilizarea membranelor celulare.

Subscribe to newsletter

Partener strategic si sustenabil