Pentru 4 persoane:
4 muschiuleţi de 150 g fiecare,
4 felii de ficat gras de gâscă proaspăt
frecat cu unt,
90g unt,
2 linguri ulei,
4 felii de pâine,
1/2 pahar de vin de Madera,
2 dl supă de viţel,
sare şi piper.
Încălziţi uleiul cu 45 g unt şi lăsaţi muşchiuleţul să se rumenească, 3-4 min., pe fiecare parte, întorcându-l cu o spatulă. Puneţi sare şi piper; cu un minut înainte de a fi gata, îndepărtaţi grăsimea şi slănina cu care a fost împănată carnea. Rulaţi carnea în sucul de preparare pentru a rumeni şi părţile care au fost protejate de slănină. Puneţi muşchiuleţul pe o farfurie şi păstraţi-l la cald.
Amestecaţi sucul de preparare cu supă de viţel, lăsaţi să fiarbă până se reduce la jumătate; departe de foc, adăugaţi vinul de Madera, restul de suc de preparare a muşchiuleţului şi 45 g unt. Aşezaţi patru porţii de muşchiuleţ pe cele patru felii de pâine; acoperiţi fiecare muşchiuleţ cu pateul de ficat.
Tournedos Rossini se serveşte însoţit de sosul de Madera şi o garnitură de legume.