RIDICHEA. Mică legumă de primăvară.
Din latinescul Radix, soi de rădăcină comestibilă, şi din franceza veche -Raĩz- care va da raifort, adică rădăcină tare/hrean.
Săracă în calorii (15 kcal / 100 g ), ridichea este foarte bogată în vitamina C şi săruri minerale; este, de asemenea, un diuretic.
Lungi, rotunde, roşii sau roze. Cele roşii sunt picante şi crocante; cele lungi sunt fragede şi dulci; când sunt de dimensiuni mai mari, sunt mai picante dar pot fi seci.
Crude cu frunzele lor, în salate, ca aperitiv, ca regim, fără alt condiment decât sarea etc.
Preparate ca legume: tăiate în rondele, prăjite în ulei de măsline cu pătrunjel, ele pot înlocui napii.
Există, de asemenea, frunzele de ridiche, pline de vitamine; se folosesc pentru supe-crème, piure, fierte înăbuşit, sub presiune.