Cartofi Dauphinois
Ingrediente
Cartofi
Usturoi
Smantana lichida
Branza rasa
20 gr unt
Faina
200 ml lapte
Ulei de masline
Nucsoara
Sare
Piper
Curatati cartofii si taiati-i rondele. Pisati usturoiul.
Intrun recipient adaugati cartofi rondele, presarati usturoiul pisat si adaugati smantana lihida, ulei de masline, sare, piper, nucsoara. Amestecati compozitia obtinuta.
Acoperiti vasul si lasati la marinat timp 30 de minute.
Intro cratita puneti unt si topiti-l foc mic. Adaugati usor faina si amestecati.
Adaugati laptele in caserelor si amestecati.
Adaugati sare si piper.
Puneti compozitia de cartofi intrun platou.
Adaugati deasupra sosul Bechamel si apoi branza rasa.
Puneti la cuptor timp de 35 de minute la o temperatura de 180°C.
O reţetă bună de descoperit:
Dar un cartof învelit în folie, copt în cuptor ori pe jăratecul din cămin, cu puţin unt şi pâine crocantă!
Oricum, cartoful este un aliment simplu şi nespus de gustos.