pe romaneste sunt clatite de cartofi rasi
Ingrediente
150 gr Cartofi
10 Gr Usturoi
Ulei de masline
Sare
Piper
Etapa 1 – Pregatire compozitiei
Curatati cartofii.
Dati cartofii prin razatoare. De preferat soiul de cartofi ce poarta denumrea de Darphin.
Pisati usturoiul si amestecati cu cartofii rasi.
Adaugati sare si piper.
Etapa 2 – Prepararea clatitei de cartofi
Obtineti 120 gr de compozitie pentru o portie.
Adaugati intro tigai putin ulei si cand s-a incalzit adaugati compozitia de cartofii rasi
Prajiti pe fiecare parte in jur de 7 minute pana cand capta o culoare aurie-aramie.
Dupa ce ati prajita asezati-o pe un servetel absorbant pentru a trage surplusul de ulei.
Clatitele din cartofi pot fi preparate din timp.
Inainte de a fi servite, incalziti la cuptor.
Acest preparat este specific frantuzesc si dateaza deja din vremea lui Auguste Escoffier