François TASSAUX
Executive Chef Carrefour Romania
Origine Franceza
Formare profesionala: Scoala Hoteliera din Reims
Stagii profesionale in restauratie
Maxim’s Paris
Le Doyen Paris
Taillevent Paris
Buffet traiteur Lenotre Paris
Experienta Profesionala
2001 – prezent CARREFOUR Romania
Formator pentru produse proaspete traditionale, Chef Controlor Comercial Regional
1999 – 2001 Accor Sofitel Bucuresti – Executive Chef
Castigator 2 ani consecutivi ” Best chef of Roumania „
1996-1999 Accor Novotel Diamant Martinique – Executive Chef
1993-1996 Accor Seeb Hotel Muscat Sultanat Oman – Executive Chef
1990-1993 Accor Sofitel Heiva Huahine Polynesia – Executive Chef
1986-1990 Accor Bouvoumbou Novotel Congo – Executive Chef
1983-1986 Accor Grand Hotel Independance Conarky Guinee Mercure Gbessia Conarky Guinee – Executive Chef
1982-1983 Restaurant * Le Ponton * St Martin Antilles – Chef
1982 Accor Novotel Rapochombo Libreville – Gabon Chef
1977 Hotel de L’Ogooue Lambarene Gabon – Souschef
1972-1977 Perfectionare in Franta si Elvetia
Pasiuni
Oeonologie – Vinuri
Pescuit
Retetele Atelierului Gust si Savoare de la Resedinta Frantei
Ardei Gras, Castraveti si Parmezan
8 castraveti drepti si de aceeasi marime
1 kg parmezan
6 kg de pardei gras rosu
1 kg de ardei gras galben
0,5 kg usturoi
6 cutii de busuioc proaspat
4 legaturi de patrunjel
50 ml ulei virgin de masline
sare si piper
Coaceti ardeii si apoi decojiti-i de piele
Amestecati parmesanul cu busuioc si ulei de masline
Aranjati pe o rondele de castraveti
prezentati preparatul pe o lingura.
Grepfruit, Somon si Susan,
25 grepfruit rosu
6kg de somon proaspat
2 kg de lamai
1/2 l ulei de arahide
0,3kg susan
3 legaturi de marar
sare si piper
Decojiti greprfuitul si fiecarei felii din fruct indepartati-i membrana
Taitati somonul in bucatele mici si apoi marinati in ulei
de arahide si zeama de lamaie lamaie
Aranjati pe o lingura si presarati seminte de susan si marar
Ciuperci, Spanac, Alune de Padure
6 kg ciuperci proaspete
6 kg spanac
10 oua
1/2 l ulei de alune de padure
0,5 kg alune de padure macinate
4 cutii de rosii chery
sare si piper
Taiati marunt ciupericile si spanacul
Trageti in tigaie ciupercile si spanacul cu oua
Adaugati alunele de padure macinate.
Prezentati pe o lingura si adaugati o rosie chery si
un strop de ulei virgin de alune de padure.