O noua carte ! Arta de a manca bine bio : iFood
Gatit bun, bun si bun. Bun pentru gust, bun pentru sanatate, bun pentru planeta !
Este preocuparea mea principala. Mancam mai bine, traim mai bine si mai mult…
De la sfarsitul secolului trecut am devenit mai “nebuni” ….. ! Cu cat avansam in inteligenta tehnica, cu atat regresam in inteligenta alimentara.
Niciodata nu am platit asa de scump pentru greselile noastre :
Avem suficiente optiuni pentru a ne alimenta in functie de genetica noastra. Suntem toti diferiti, fiecare cu istoria sa, sensibilitatea si gustul sau personal.
Daca ecologia, dezvoltarea durabila si comertul echitabil ofera o oportunitate economiei fara s-o distruga, “mancati inteligent iFood!” ofera o noua provocare bucatarilor ; Fii mai creativ si mai original tinand cont de placerea gatitului dar si de sanatatea clientului.
In aceasta carte veti gasi sfaturi pentru a manca bine.
Alain Alexanian va invita sa impartasiti arta culinara cu simplitate si cu rafinament.
Invatati metoda de a prepara un produs de calitate si de a pune in valoare calitatile nutritive. Trezeste-ti placerea pentru gastronomia bio si dezvolta-ti gustul cu o multime de retete elaborate de Alain Alexanian.
Armenian de origine, Alain Alexanian este bucatar de mai bine de 30 de ani. El a deprins arta si placerea de a gati de la bunica lui, iar formarea profesionala a inceput-o la varsta de 14 ani.
In 1986 a deschis restaurantul L’Alexandrin la Lyon si a castigat ravnitele stele Michelin timp de 15 ani.
In 2005 a creat conceptul Point Cafe.
In 2009, impreuna cu asociatia WWF, a redactat carta “Dezvoltare durabila pentru bucatari”.
In 2010 a creat arta ceaiului à la française pentru Kamélya.