Pentru 4 persoane:
1,2 kg carne de vită
( macră, coaste, muşchi de pe spate), tăiată în bucăţi,
1 legătură de morcovi,
2 legături de napi
4 praz
250g de ciuperci,
ierburi aromatice,
1 ceapă în care se introduc 4 cuişoare,
2 gălbenuşuri de ou,
4 linguri de făină,
smântână,
sare şi piper..

Puneţi carnea într-o oală, adăugaţi puţin vin alb, acoperiţi cu apă, după ce aţi pus ierburile aromatice, ceapa şi sarea. Lăsaţi să clocotească, apoi să fiarbă lent, încă 20 min, la foc mic.

Strecuraţi supa (zeama) în care a fiert carnea.

Curăţaăi şi spălaţi legumele; încălziţi untul într-o tigaie şi prăjiţi legumele la foc tare. Adăugaţi carnea, făina şi lăsaţi să se rumenească, adăugând din când în când supa.

Verificaţi condimentarea şi lăsaţi să fiarbă încet, aproape o ora, din care 25 min sub presiune.
Ţineţi carnea astfel preparată la cald; faceţi un sos alb pe care îl legaţi cu gălbenuşuri de ou şi smântână.

Subscribe to newsletter

Partener strategic si sustenabil