Pentru o viață sănătoasă, cheia se află în educația gustului, începând din copilărie. Astfel, acționăm din timp, militând pe termen lung pentru binele fiecărui cetățean, pentru a avea o sănătate mai bună, pentru reducerea risipei alimentare și, odată cu aceasta, și la reducerea amprentei de carbon (pentru o planetă sănătoasă). Știm că hrana destinată consumului uman și animal generează 34% din emisiile globale de GES. 80% din ambalajele de uz casnic provin din alimente și astfel afectează 13 ODD (obiectivele de dezvoltare durabilă) din 17 definite de ONU (Organizația Națiunilor Unite). Din acest motiv e nevoie de un program național educațional care să fie benefic atât pentru binele personal, cât și pentru binele planetei”, a declarat Dobre Daniel, Co-fondator Sărbătoarea Gustului.

Programul educational este anual repetitiv si se adreseaza de fiecare data unei noi generatii de elevi de clasa a 3-a (9-10 ani), invatatorilor si parintilor elevilor implicati in actul educational.
Astlfel, prin caietul de exercitii „Brosura Pedagogica” elevii lucreaza si rezolva exercitiile in clasa cu cadrul didactic si acasa cu parintii prin temele de la sfarsitul fiecarei pagini din brosura.

De asemenea in bibiloteca fiecarei scoli primare din Romania se afla cartea „Arta de a manca bine” scrisa de Chef Alain Alexanian, chef francez cu o stea Michelin, carte tradusa si adaptata in limba romana care sta la dispozitia tuturor cadrelor didactice pentru a completa actul educational cu privire la programul „Stil de viață sănătos printr-o alimentație diversificată și o atitudine eco-responsabilă”

Ajutam la educarea, imbogatirea culturii, deprinderea de gesturi responsabile atat pentru binele personal cat si pentru binele comunitatii si al planetei:
180.000 de elevi,
peste 400.000 de parinti si bunici
cca 25.000 de cadre didactice.

Educația pentru un „Stil de viață sănătos printr-o alimentație diversificată și o atitudine eco-responsabilă” pe care Sărbătoarea Gustului o realizează prin „Broșura Pedagogică” și cartea „Arta de a mânca bine” este un instrument pedagogic masiv prin care se dobândesc și cunoștințe de geografie, științe ale naturii, francofonie, cultură, istorie, turism, agricultură durabilă și meserii din industria ospitalitatii.

 

Subscribe to newsletter

Partener strategic si sustenabil