Ingrediente
1 bibilica de ferma de 1,3 kg
200 g fasole verde extra fina
200 g mazare
1 manunchi de sparanghel verde fin
2 cepe vezi mici
ulei de masline
cimbru, rozmarin, dafin
Sare, piper
Modalitate de Preparare
Se aprinde cuptorul la 200°
Se sareaza interiorul bibilicii, se introduc cateva fire de cimbru si rozmarin si 2 foi de dafin.
Intr-o caserola de fonta cu capac rezistent la caldura se toarna o lingura de ulei de masline. Se unge pielea bibilicii cu putin ulei si se aseaza in caserola. Se pune capacul si se pune la cuptor o ora si un sfert.
In acest timp se curata si se spala fasolea verde si mazarea. Se fierb in apa clocotitea timp de 4-5 minute apoi se scot si se lasa deoparte.
Se taie mugurii de sparanghel si se spala. (vom utiliza doar varfurile, lasand tulpinele pt o alta utilizare). se maruntesc cepele verzi
Intr-o tigaie se toarna putin ulei de masline. Se adauga ceapa tocata si varfurile de sparanghel. Se amesteca in continuu tp de 5-6 minute. Se adauga fasolea verde si mazarea. Se lasa la copt cateva minute, se pun sarea si piperul. Legumele vor ramane crocante.
Se scoate cratita din cuptor si se aseaza bibilica pe farfuria de servire. Se dilueaza sosul cu putina apa, se aseaza legumele in jurul bibilicii si se serveste impreuna cu sosul in sosiera.