25 Ianuarie 2017 – www.bocusedor.com

USA castiga editia 2017 a celui mai prestigios concurs mondial de gastronomie

Bocuse d’Or sarbatoreste 30 de ani de existenta ! USA castiga editia de 30 ani a concurusui Bocuse d’Or !

Dupa 5 ore si 35 de minunte de probe SUA se impune in fata celor 23 de tari concurente selectionate pentru marea finala Bocuse d’Or de la Lyon.
Creata in 1987 de Paul Bocuse, cea mai prestigioasa competitie culinara din lumea intreaga a celebrat 30 de ani de longevitate.

Chef Mathew Peters a stiut sa exceleze cu cele 2 probe impuse : « Pui de Bresse cu Crustacee »  prezentata pe un platou si insotita de o « farfurie vegetala »  pentru a pune in valoare legumele intr-o tema total inedita.

REZULTATE

Bocuse d’Or (Aur) : SUA – Locul 1

Mathew Peters, sous-chef la restaurant 3 stele Michelin Per Se (New York) reprezinta SUA, castiga Bocuse d’Or si un premiu de 20 000 euro.

SUA ocupa pentru a 2 – a oara podiumul. Dupa 30 de ani de competitie neobosita castiga cu brio primul loc foarte meritat dupa locul 2 obtinut in 2015.

Bocuse d’Argent (Argint) : Norvegia – Locul 2

Christopher William Davidsen, executiv chef la 3 restaurant (Trondheim), reprezinta Norvegia, si duce acasa Bocuse d’Argent si un premiu de 15 000 euro.

Norvegia contabilizeaza pana in prezent 10 podiumuri din care 5 Bocuse d’Or. Ea se confirma cu mare regularitate in primele locuri ale podiumului si duce bucataria norvegiana la cel mai inalt nivel din scena internationala a gastronomiei.

Bocuse de Bronze (Bronz) : Islanda – Locul 3

Viktor Andrésson, chef la restaurantul Grillio – Radisson Blu Saga (Reykjavik) reprezentant al Islandei castiga Bocuse de Bronze si un premiu de 10 000 euro.

Islanda, tara vulcanilor, a castigat pana in prezent podiumul de 2 ori, prima data locul 3 in 2001.

PODIUM

Premiul pentru cel mai bun ajutor bucatar : Benjamin Vakanas, Franta

Premiul pentru platou vegetal : Franta

Premiul pentru originalitate : Ungaria

Premiul pentru cea mai buna promovare : Australia

Premiul pentru cel mai bun poster : Hongrie

BOCUSE D’OR, 30 ANI

Editia 2017 a Bocuse d’Or se deruleaza intr-un cadru exceptional, devenind in acesti 30 de ani cel mai prestigios concurs mondial de gastronomie din lume.

Imaginat in 1987 de catre Chef Paul Bocuse, acest concurs iesit din comun, este prezidat in prezent de catre Jérôme Bocuse, fiul lui Paul Bocuse, implicat timp de 18 luni in 62 de tari pe 5 continente in selectiile nationale si continentale pentru a celebra patrimoniul culinar si a pune in valoare bogata creativitate a bucatariei.

In 30 de ani, gratie a multor candidati si a cateva sute de mii de suporteri, Bocuse d’Or a devenit o aventura umana profund pasionanta in bucataria contemporana.

2 PROBE SIMBOLICE

« Pui de Bresse cu Crustacee » : a fost prima tema propusa in 1987 pentru primul Bocuse d’Or. Acest mare clasic al gastronomiei lyoneze si franceze, a devenit marele clasic universal al bucatariei, aleasa acum si impusa ca tema de pentru a sarbatorii 30 de ani de Bocuse d’Or. Aceasta proba provoaca imaginatia si tehnicitatea candidatilor pentru a da o nota contemporana acestui preparat emblematic.

Si pentru ca Bocuse d’Or este incarnat in mod delibarat in modernitate, tema inedita de « Vegetal » este de asemnea impusa ca proba de creativitate in concurs. Cum sa oferi o bucatarie cu gust, generoasa si subtila, fara sa uiti de carne si de peste ?

Este un joc de noroc îndrăzneț, dar foarte responsabil, in care au trebuit sa intre cei 24 de finaliști.

In 1987, Paul Bocuse a creat Bocuse d’Or, un concurs revolutionar in materie de gastronomie. Imprumutand elemente de la cele mai mari evenimente sportive, el si-a imaginat un spectacol in jurul bucatariei si a chef-ilor. Iata, in 2017, dupa 30 de ani, in plina sarbatoare.

Concept : reuneste 24 de tineri chefi din lumea intreaga, printe cei mai promitatori ai generatiei lor, care se intrec in cuncurs timp de 5 ore si 35 de minute in fata unui public entuziast.

 

La toque „Collector” signée par les vainqueurs le 26 janvier 2017, à Collonges, lors de la pose des plaques, en soutien à la transmission des valeurs du cuisinier. Toque distribuée aux élèves des Classes de Goût dans les écoles primaires de Roumanie.

Toque collector 2017

Subscribe to newsletter

Partener strategic si sustenabil