Tonka

Origine
Brasilia

Gust 
Savoarea acestui tip de boabe, exotica prin denumirea sa, se apropie de cea a migdalelor amarui, insa cu un usor gust vanilat.

Descriere – Utilizare
Nou descoperita si in bucataria europeana, boabele de Tonka intra in buna rezonanta cu ciocolata.

Asezoneaza foarte bine: cremele, spumele de ciocolata, si in general toate preparatele din ciocolata.

Particularitatea acesteia consta in faptul ca ofera durabilitate gustului.  Folosita cu o ciociolata belgiana sau elvetiana (mai putin 75%) scoate in evidenta o nota usor amaruie, ceea ce va face ca desertul dumneavoiastra sa fie inedit.

Boabele de tonka trebuiesc macinate pentru a obtine o pudra sau pur si simplu zdrobite pentru a obtine bulgarasi.

Se poate spune ca bobitele tonka ofera rafinamentul unei ciocolate. 
Alte retete imprumuta si ele folosirea acestor bobite, de exemplu folosite intr-un piure de cartofi sau intr-o creme brulee imbata papilele gustative!