Boneta de Bucatar 2015 – 16 prestigiosi Chefi care conduc bucatariile presedintiilor si caselor regale din lumea intreaga

16 prestigiosi Chefi care conduc bucatariile presedintiilor si caselor regale din lumea intreaga si care sustin festivalul Sarbatoarea Gustului acordand in exclusivitate semnaturile lor pentru Boneta de bucatar a festivalului.

Ce gatesc si ce declara chefii celor mai puternici oameni ai planetei ?

In 1977, Gilles Bragard este a fost cel care a facut posibila intalnirea dintre chef-ul de la Casa Alba si cel de la Palatul Elysée. Ideea s-a nascut din faptul ca sefii de stat aveau diverse intalniri, fara ca bucatarii lor sa ajunga sa se cunoasca.

n prezent, bucatarii sefilor de stat si cei ai caselor regale din toata lumea isi dau intalnire, o data pe an. Ei formeaza clubul Chefs des Chefs (CCC), considerat drept cea mai exclusivista asociatie gastronomica din lume.
Fabrizio Boca, chef la Quirinal: „Dupa numeroase calatorii am avut sansa sa lucrez pentru presedintia italiana. Suntem doar sase in bucatarie si pregatim preparate din bucataria traditionala italiana.Toate preparatele se realizeaza in bucataria noastra, utilizam produse locale, le comandam de pe intreg teritoriul italian, astfel ca invitatii pot degusta diversele specialitati al tarii noastre. In mod evident eu ador pastele, dar este interesant sa descopar cu ocazia reuniunilor anuale specialitati din alte tari.”

Christian Garcia, chef la palatul princiar al Monaco: „Din 1987 ma aflu in serviciul familei princiare. Suntem in numar de patru la palat, iar printul este foarte apropiat de noi. El cultiva produse Bio intr-o gradina mica si vine aproape zilnic dimineata sa discute meniul zilei. Colaboram constant cu taranii din imprejurimi, deoarece utilizam legume naturale, de prima productie. Cand ai produse de buna calitate si le poti asezona, bucataria este usoara. Cuplul princiar este foarte „gourmet”. Avand mereu aceeasi meseni esti nevoit sa devii cat mai creativ si imaginativ. Pentru perioadele cand printul nu poate ajunge in bucataie utilizam un caiet de notite prin care printul poate tine legatura cu noi si poate valida meniurile.
In calitate de presedinte al asociatiei, pot spune ca este cel mai excusivist club din lume, deoarece nu exista decat un reprezentant pe tara. Ne bucuram sa fim invitati ai Presedintelui Obama, ai Cancelariei Doamnei Angela Merkel sau la Palatul Buckingham. Iar datorita lui Paul Bocuse clubul nostru a fost cu adevarat organizat pentru a putea pune in lumina diversii chefi, cei care reprezinta gastronomia propriilor tari in fata marilor figuri politice ale lumii.”

Sarbatoarea-Gustului-secrete-din-cele-mai-exclusiviste-bucatarii-din-lume-ce-gatesc-chefii-celor-mai-puternici-oameni-ai-planetei_2_size1

Cristeta Comerford – Chef la Casa Alba – Presedintia USA

Cristela Comerford, chef executiv al Presedintelui Barak Obama, al Statelor Unite, angajat al Casei Albe: „Am debutat in 1996 ca sub-chef in timpul mandatului lui Bill Clinton si am devenit chef in timpul mandatului lui Bush. In 2009 la venirea lui Barack Obama, am fost din nou confirmata ca chef. Avem evenimente zilnic si organizam frecvent dineuri pentru 300 de persoane. Ne place sa servim sortimente de branza din intraga lume si pentru ca Presedintele Obama este foarte deschis utilizam multe produse din gradina proprie.”
Guillaume Gomez, chef la Elysée din 2014, dupa Bernard Vaussion, din 1974. „Cand o serviti pe regina Angliei de douazeci si cinci de ani, cum o face Mark Flanagan, sau pe printul Albert de Monaco de cand s-a nascut cum o face Christian Garcia (actualul presedinte al CCC), si in cazul meu de cel putin cinci ani, pe presedintele Frantei, aveti obligatia sa fiti creativi.”

Fiecare chef din cei 16 care fac parte din Clubul Chefs des Chefs si-au pus semnatura pe boneta de bucatar a festivalului Sarbatorea Gustului, simbolul evenimentului, daruit tuturor celor care iau parte la el.

Sarbatoarea-Gustului-secrete-din-cele-mai-exclusiviste-bucatarii-din-lume-ce-gatesc-chefii-celor-mai-puternici-oameni-ai-planetei

16 Chefi care au semnat boneta de Bucatar Sarbatoarea Gustului 2015.

Fabrizio Boca – Chef la Palatul Quirinal – Presedintia Italiei
Guillaume Gomez – Chef la Palatul Elysée – Presedintia Frantei
Cristeta Comerford – Chef la Casa Alba – Presedintia USA
Ulrich Kerz – Chef la Cancelaria Primului Ministru al Germaniei
Christian Garcia – Chef al Printului Albert al II-lea de Monaco
Shalom Kadosh – Chef la Cancelaria Primului Ministru al Israelului
Mark Flanagan – Royal Chef la Majestatea Sa Regina Angliei
Tim Wasylko – Chef la Cancelaria Primului Ministru al Canadei
Jesper Vollmer – Chef al Majestati Sale Regina Margareta a II-a a Danemarcei
Franck Panier – Chef la Majestatea Sa Mare Duce de Luxemburg
Hilton Little – Chef la Presedintia Republicii Africa de Sud
Ingimar Ingimarsson – Chef la Presedintia Islandei
Machindra Kasture – Chef la Presedintia Republicii India
Kent Arnon Masanglong – Chef la Palatul Regal al Tailandei
Taigo Lepik – Chef la Presedintia Republicii Estonia
David Destinoble – Chef la Cancelaria Primului Ministru al Republicii Haiti

President Barack Obama greets Le Club des Chefs des Chefs in the East Room of the White House, Aug. 1, 2013. Attendees: Cristeta "Cris" Pasia Comerford, Chef to President Barack Obama of the United States of America; Christian Garcia, Club President, Chef to His Highness Prince Albert II of Monaco; Mark Flanagan, Club Vice President, Chef to Her Majesty Queen Elizabeth II of Great Britain; Machindra Kasture, Chef to President Pranab Kumar Mukherjee of India; Jesper Vollmer, Chef to Her Majesty the Queen Margrethe II of Denmark; Timothy Wasylko, Chef to Prime Minister Stephen Harper of Canada; Bernard Vaussion, Chef to President Franois Hollande of France; Ulrich Kerz, Chef to Federal Chancellor Angela Merkel of Germany; Gregor Zimmermann, Chef in charge of the official receptions of Switzerland; Catzola Pietro and Santangelo Giovanni, Chefs to President Giorgio Napolitano and the Quirinale Palace (Italy); Anton Brinsley Rohan Fernandopulle, Chef in charge of official receptions of Sri Lanka; The Great Hall of the People in Beijing - Represented by two of its chefs (China); Shalom Kadosh, Chef in charge of the Official Receptions of Israel; Norbert Kostner, Chef in charge of official receptions of His Majesty King Bhumibol Adulyadej of Thailand; Isto Tahvanainen, Chef to President Sauli Niinistš of the Republic of Finland; Grzegorz Rzeszotarski, Chef to President Bronisaw Komorowski of Republic of Poland; Rupert Schnait, Chef in charge of the official receptions of Austria; Charles Ferrier Richardson, Chef to President Ali Bongo Ondimba of Gabon. (Official White House Photo by Chuck Kennedy) This photograph is provided by THE WHITE HOUSE as a courtesy and may be printed by the subject(s) in the photograph for personal use only. The photograph may not be manipulated in any way and may not otherwise be reproduced, disseminated or broadcast, without the written permission of the White House Photo Office. This photograph may not be used in any commercial or political materials, advertisements, emails, products, promotions that in any way suggests approval or endorsement of the President, the First Family, or the White House.