Sarbatoarea Gustului – CookingShow – Academia de Studii Economice

Sărbătoarea Gustului cu ocazia zilei mondiale a alimentatiei vizitează Academia de Studii Economice, si impreuna cu Clubul de Turism Ecotur intalneste studentii pe care ii indruma sa gateasca sanatos si sa fie creativi.
Stim ca viata de student este una care nu dispune de prea mult timp liber, de aceea daca nu ai timp suficient Chef Patrick Pierre Pettenuzzo va impartaseste retetele care au fost gatite in timpul show-ului culinar.

Stiati ca rizotto-ul este doar din orez ? Iata o surpriza

Putem declina a reteta si cu paste gen Cocquilette cum se serveste si in restaurante cu stele Michelin.

Iata reteta care a fost gatita astazi

Rizotto de cocquilette cu legume, ciuperci si somon proaspat.

Ingrediente
Paste Cocquilette
Somon file proaspat
Ciuperci edenia
Edenia mix de legume minestrone
Tarhon
Ardei de espelette
Ulei extravirgin de masline
Unt
Sare

Mod de preparare
Rizotto de paste coquillette cu somon, lime si ardei de espelette.

Calim pastele coquillette in unt si in ulei extra virgin de masline dupa care adaugam un fond alb din legume legume si ciuperci pana cand pastelesunt acoperite integral. Amestecam cu o lingura din lemen in continuare pana cand scade sucul iar pastele sunt fierte al dente.

Fileul de somon proapsat il taiem cubulete, si il punem int-run bol si se adauga peste el suc de lime si ardei de espelette.

Cand pastele sunt bine legate ca la un rizotto si sunt al dente adaugam somonul si il amestecam cu compozitia din coquillette, ciuperci si mix de legume minestorne de la Edenia, acoperim cu un capac si lasam inca 3 minute la foc mic.

Dupa dorinta si gust putetm sa preseram peste rizotto-ul din paste coquillette si putin parmezan.

Pofta buna !

www.facebook.com/SarbatoareaGustului

O reteta frantuzeasca cu iz romanesc, asta au deugstat studentii de la Facultatea de Turism din Academia de Studii Economice in cadrul atelierului culinar organizat de Sarbatoarea Gustului.

Ouă jumări in stil frantuzesc

Ingrediente
12 oua
100 gr Kaiser
200 gr branza philadelphia
30 ml ulei virgin de masline
Ierburi aromate : Patrunjel, Chivas
1 Ardei rosii
1 Ceapa
30 gr de unt
Sare
piper

Mod de preparare
Taiem cubulete urmatoarele ingrediente : kaizer, ceapa si ardei dupa care intr-o tigaie le blansam cateva minute, apoi strecuram compozitia.
Taiem marunt ierburile aromate.
Intr-un vas pus la bain marie adaguam ouale si branza philadelphia pe care o amestecam impreuna cu ouale pana cand compozitia capta consistenta mai solida, dar avand grija sa-si pastreze suculenta.
Adugam compozitia blansata, ierburile aromate si untul.
Se adauga sare si piper dupa gust.

Pofta buna !

Iata ca si supele sunt la moda. Intr-o alta forma si rapid de facut.
Stiai insa ca o simpla supa de mazare poate sa se transforme usor intr-un fel de mancare pentru ocazii speciale?

Supa crema de mazăre cu lapte bătut

Ingrediente
Mazare fina Edenia 450 g
1 legatura ceapa verde (folosim doar partea verde)
Menta proaspata
1 l lapte batut albalact
piper
sare
Mod de Preparare

Fierbem mazarea fina Edenia timp de 6-8 minute, apoi o scurgem.
Mazarea edenia este apreciata pentru boabele fine si fragede care isi pastreaza culoarea si dupa fierbere. Pentru a avea toate acestea.

Punem mazarea intr-un borcan sau un vas mai inalt, peste ceapa verde, menta proaspata si laptele batut. Si sa nu uitam sa punem sare si piper !

La final, strecuram supa cu ajutorul unei site, ca sa obtinem o textura fina, uniforma.

Turnam supa intr-un bol sau o farfurie adanca.

Daca vrei sa arate si mai spectaculos, picura cu lingurita putin lapte batut, pentru a o orna!

Pofta buna !

Parteneri ai evenimentului : Academia de Studii Economice (ASE), Edenia Foods, Carrefour, Albalact, Whirlpool, Bic, Pur – Henkel, Europcar, BellFoods, English Tea Shop, Lotus.
Parteneri Media: Agerpres, FoodStory – ProTV, Retete Bucataria de Azi