Salon de Gastronomie, 16 – 17 Mai 2019

SEZON ROMANIA – FRANTA

PROGRAM

World Trade Center, Sala Plaza
Piata Montreal, nr.10, Sector 1, Bucuresti

  • 16 MAI 2019, orar 09.00 – 19.00

09.00 – 09.20 – Primirea invitatilor si Înregistrarea participanților, welcome coffee

09.30 – Conferința de lansare a Salonului de Gastronomie si a cartii „Arta de a manca bine, Bio” cuvant de deschidere lansat de Chef Alain Alexanian alaturi de Departamentul pentru Dezvoltare Durabila si reprezentații sezonului Romania-Franța prin Ministerele Afacerilor Externe Franța-Romania, Ambasada Franței, Institutul Francez, Institutul Cultural Roman.

Invitati : Ambasada Libanului, Ambasada Armeniei, Ministerul Educației, Ministerul Agriculturii.

10.30 – 13.30 Panel I. Master Class cu Chef Colin Westal de la Le Cordon Bleu

Pentru Food Bloogers, Sa mancam sanatos !

Reteta : Steak de Conopida cu Ras El Hanaut, Couscous de Conopida si Piure de Conopida

 

13.30 –14.30  Coffee break

14.30 –16.30 Panel II. Master Class cu Alain Alexanian, 1 Stea Michelin

Pentru Food Bloggers, Sa mancam sanatos !
Reteta : Gaspacho de Sfecla rosie, Pasare cu crema de ciuperci si Gratin Dauphinois

 

  • 17 MAI 2019, orar 09.00 – 18.00

10.00 – 13.00 Panel III. Master Class cu Chef Colin Westal de la Le Cordon Bleu

Pentru bucatarii de maine (elevi bucatari din liceele de stat de alimentatie publica) si Chefi

Meseria inseamna maiestrie !

Reteta : Gulie, Pere, Otet de soc si Lamaita

 

13.00 –14.00  Coffee break

14.00 –16.00 Panel IV. Master Class cu Christophe Geoffroy, Copresedinte „Les Chefs Cuisiniers du Monde”

Pentru bucatarii de maine (elevi bucatari din liceele de stat de alimentatie publica)

Maiestria inseamna munca cu pasiune !
Reteta : Tarta cu praline

 

16.00 Panel V. CUPA DE SANDWICH, cel mai bun Sandwich !

Participanti : Bucatarii de maine, elevi bucatari din liceele de alimentatie publica de stat.

Juriu : Chef Alain Alexanian, 1 Stea Michelin si Chef Colin Westal de la Cordon Bleu

18.00 – Decernarea Premiilor

18.30 –19.00 Sedinta Foto cu Chefi : Alain Alexanian, Christophe Geoffroy si Colin Westal