Régis MARCON – Restaurant Régis & Jacques Marcon – Saint-Bonnet-le-Froid – Franta – 3 stele Michelin. 

Restaurantul: Creat în 1979 în Hanul familial. Primul stea Michelin a aparut în 1989, a 2 a stea Michelin în 1997, iar a 3 a stea Michelin în 2005.

Concursuri : Laureat al Premiului Taittinger în 1989 ; Laureat al Premiului Brillat-Savarin în 1992 ; Bocuse d’Or în 1995 ; premiul d’Accueil Auvergne 1991 ; premiul Qualité Auvergne 1994.

Distincții : Mérite agricole în 1990 ; Bucătarul anului în 2001 ; Ofițer în cadrul Légion d’honneur în aprilie 2003 ; Cavaler de Arte și Litere în 2005

Restaurante : Restaurantul Le Bistrot La Coulemelle ; Hotel*** de 12 camere; Hotel**** de 10 camere situat pe vârful unei coline deschis din 2005 cu certificarea europeană Ecolabel.

Cărți publicate : Bucătăria naturistă 1990 Glénat ; Bucătăria la Régis Marcon 1999 (Editions du Miroir ; Bucătăria ciupercilor 2002 Callman Lévy ; Provocarea Gurmanda (Maetru de ceremonie in cadrul concursului Bocuse d’Or); Bucătăria Régis & Jacques Marcon ieșită în octombrie 2009 (De Boree) ;  Bucătăria ciupercilor Régis & Jacques Marcon ieșită în octombrie 2009 (Montaigu).

Misiune : Din septembrie 2009, este declarat responsabil de o misiune încredințată de către guvern în privința alternanței și formărilor în domeniul restaurantelor și hotelurilor. Este președinte al comitetului de pilotaj de formare regrupând cele 10 sindicate ale restaurantelor.

www.regismarcon.fr

Subscribe to newsletter

Partener strategic si sustenabil