Régis Marcon- Sarbatoarea Gustului

 

Régis MARCON – Restaurant Régis & Jacques Marcon – Saint-Bonnet-le-Froid – Franta – 3 stele Michelin. 

Restaurantul: Creat în 1979 în Hanul familial. Primul stea Michelin a aparut în 1989, a 2 a stea Michelin în 1997, iar a 3 a stea Michelin în 2005.

Concursuri : Laureat al Premiului Taittinger în 1989 ; Laureat al Premiului Brillat-Savarin în 1992 ; Bocuse d’Or în 1995 ; premiul d’Accueil Auvergne 1991 ; premiul Qualité Auvergne 1994.

Distincții : Mérite agricole în 1990 ; Bucătarul anului în 2001 ; Ofițer în cadrul Légion d’honneur în aprilie 2003 ; Cavaler de Arte și Litere în 2005

Restaurante : Restaurantul Le Bistrot La Coulemelle ; Hotel*** de 12 camere; Hotel**** de 10 camere situat pe vârful unei coline deschis din 2005 cu certificarea europeană Ecolabel.

Cărți publicate : Bucătăria naturistă 1990 Glénat ; Bucătăria la Régis Marcon 1999 (Editions du Miroir ; Bucătăria ciupercilor 2002 Callman Lévy ; Provocarea Gurmanda (Maetru de ceremonie in cadrul concursului Bocuse d’Or); Bucătăria Régis & Jacques Marcon ieșită în octombrie 2009 (De Boree) ;  Bucătăria ciupercilor Régis & Jacques Marcon ieșită în octombrie 2009 (Montaigu).

Misiune : Din septembrie 2009, este declarat responsabil de o misiune încredințată de către guvern în privința alternanței și formărilor în domeniul restaurantelor și hotelurilor. Este președinte al comitetului de pilotaj de formare regrupând cele 10 sindicate ale restaurantelor.

www.regismarcon.fr