Pomme Paillasson sau Cartofi Paillasson

pe romaneste sunt clatite de cartofi rasi

Ingrediente

150 gr Cartofi
10 Gr Usturoi
Ulei de masline
Sare
Piper

Etapa 1 – Pregatire compozitiei

Curatati cartofii.
Dati cartofii prin razatoare. De preferat soiul de cartofi ce poarta denumrea de Darphin.
Pisati usturoiul si amestecati cu cartofii rasi.
Adaugati sare si piper.

Etapa 2 – Prepararea clatitei de cartofi

Obtineti 120 gr de compozitie pentru o portie.
Adaugati intro tigai putin ulei si cand s-a incalzit adaugati compozitia de cartofii rasi
Prajiti pe fiecare parte in jur de 7 minute pana cand capta o culoare aurie-aramie.
Dupa ce ati prajita asezati-o pe un servetel absorbant pentru a trage surplusul de ulei.

Clatitele din cartofi pot fi preparate din timp.
Inainte de a fi servite, incalziti la cuptor.
Acest preparat este specific frantuzesc si dateaza deja din vremea lui Auguste Escoffier