Origine 
Canada 

Gust  De abia prajite, boabele de mustar negru capata o aroma de alune de padure. 
Gustul lor este un pic mai pregnant decat cel al boabelor de mustar galben.

Descriere – Utilizare
Mustarul negru apare mentinat inca din Biblie sub numele de „Seneve”.
La fel ca si mustarul galben sau alb, cel mai potrivit pt gatirea acestuia este incalzirea boabelor intr-o tigaie antiadeziva (teflon) pana cand acestea vor erupe eliberand toate acele arome continute (preferabil este sa folositi un capac intrucat boabele de mustar supuse la temperatura explodeaza, sarind din tigaie!).
Foarte apreciate in bucataria indiana, boabele de mustar negru intra in compozitia multor amestecuri cum sunt ‘masala’ sau ‘bagnara’.
Asta nu inseamna ca mustarul negru nu poate fi adaptat bucatariei europene; poate fi adaugat alaturi de piper tonului sau carnii de vita.
Boabele se vor topi intr-un sos de salata cu mustar, sau se asezoneaza pur si simplu friptura cu piper si boabe de mustar negru, capatand astfel o nota aparte.
Pentru a obtine un aperitiv original, vom strecura cateva boabe pe niste feliute de paine alaturi de gruyère (o varietate de şvaiţer).
Ce bautura merge cu acest aperitiv ? Un vin alb Sauvignon sec, de exemplu.

Calitati 
Diuretic, laxativ, alfel poate fi folosit sub forma de cataplasme in tratamentul bolilor respiratorii.

Subscribe to newsletter

Partener strategic si sustenabil