Melhoukia

Origine 
Egipt

Gust 
Foarte special la gust, nu este pe placul tuturor. Trebuie presatrat pe carnea de pasare sau adaugat unui sos de carne, pentru a-i descoperi adevarata valoare.
Acesta oferă mai ales o nota aparte textusii mancarii.
 
Descriere – Utilizare
Originea acestui condiment se pierde in timp.
Acesta a fostcultivata in Franta, pana in secolul al XVIII-lea, inainte sa fie dat uitarii.

Numit meloukhia in Africa de Nord, acest condiment era foarte apreciat in randul faraonilor, gasindu-se chiar hieroglife referitoare la o reteta de supa pe baza acestui ingredient!

Cu un gust cu tottul si cu totul deosebit, care pare-se ca nu este pe placul oricui, meloukia este ingredientul de baza al retetei omonime, in special in traditiile culinare tunsinene.

Meloukia este un soi de tocana, care capata o nota aparte, datorita prezentei mucilagiului.
In Liban, este destul des folosit sub forma de supa, in care meloukia este adaugat puiului.
În general, meloukia este asociat cu bucate traditionale.
Adăugaţi-l la sosuri, care vor capata ulterior culoarea verde, apoi negru, deci caracteristic meloukiei.

Calitati 
Bogat in mucilagiu, meloukia are propietati emoliente, coagulante si adezive.