Franta, Danemarca, Japonia, un trio castigator de la a 14-a editie a Bocuse d’Or, care s-a derulat pe 29 si 30 Ianuarie 2013 in cadrul salonului Sirha – Eurexpo, Lyon-Franta.

Thibaut Ruggeri (chef la Lenôtre) a castigat titlul suprem, lunadu-se la intrecere cu alti 23 de bucatari priceputi din lumea intreaga, avand concurenta din USA, Norvegia, Mexic, China, Japonia, Danemarca, Ungaria, Marea Britanie, Italia …  realizand preparate extrem de rafinate.181 000 vizitatori, din care 15 500 chefs din toata lumea, s-au intalnit pentru a gusta, asculta, se cunoaste …. pe parcursul a 5 zile in cadrul acestui prestigios salon Sirha.
Prestigiosul concurs Gastronomic Bocuse d’Or, creat de Paul Bocuse in 1987, are loc la fiecare doi ani in cadrul salonului Sirha, si  premiaza cel mai bun Chef. Aceasta editie a reprezentat o etapa importanta in istorisa concursului prin impunerea unei noi probe de preparare a pestelui prin punerea in valoare a diversitati si specifictatii fiecarei tari participante. Tari noi au intrat in concurs precum (Sri Lanka, Maroc, Ungaria).

Juriu de onoare, format din Chef italian Enrico Crippa (3*** Piazza Duomo, la Alba), Chef danez Rasmus Koefed (Bocuse de Bronz 2005, Bocuse de Argint 2007 si Bocuse d’Or 2011), si celebru Paul Bocuse, presedinte fondator al concursului, a recompensat inspiratia, indrazneala si inovatia candidatilor.

O surpriza de proportii pentru Japonia care, dupa a 14-a participare, urca pe podium. Subliniez ca la Tokyo sunt mai multe restaurante cu stele Michelin decat la Paris.

Presedintele echipei japoneze Dl Hiramatsu este de asemenea implicat in Saptamana Gustului din Japonia.

AUR : Thibaut Ruggeri – Franta castiga suma de 20 000 €
ARGINT : Jeppe Foldager – Danemarca suma de de 15 000 €
BRONZ : Noriyuki Hamada – Japon suma de 10 000 €

Premiile Speciale
Premiul special pentru peste : Norvegia
Premiul special pentru carne : Marea Britanie
Premiul special pentru cea mai buna promovare : Guatemala
Premiul special pentru cel mai bun afis : Ungaria
Premiul special pentru ajutor bucatar : Marea Britanie

Subscribe to newsletter

Partener strategic si sustenabil