Capricorn – Zodiac Culinar

Capricornul nu este nicidecum un gastronom ce se exteriorizează. Este realist, solitar şi perseverent. Nu pare interesat de estetica mâncării, însă acordă în permanenţă o deosebită aten-ţie alimentaţiei. Întotdeauna va ţine cont de bunele maniere atunci când serveşte masa.

Cum se comportă Capricornul la masă

Mai serios decât un Capricorn nu este nimeni. Întotdeauna la timp pentru a lua masa, Capricornul nu este un gastronom prea jovial. Acordă o deosebită importanţă alimentaţiei, însă acest lucru nu-l împiedică să abuzeze de conserve, preparate congelate sau semipreparate. La masă este extrem de liniştit, este acolo să mănânce, nu pentru conversaţie. Dacă sunteţi invitat la un Capricorn, veţi fi servit într-o manieră ireproşabilă. Atunci când vă vine un Capricorn în vizită, fiţi siguri că atmosfera va fi serioasă, iar invitatul dumneavoastră se va comporta după regulile bunelor maniere. Dacă ia masa în oraş, Capricornul nu va alege niciodată o locaţie exotică şi zgomotoasă. Va prefera un restaurant discret, dar unde se poate pune în valoare din punct de vedere social. Deseori va discuta despre afaceri la masă. Ştie întodeauna ceea ce trebuie să mănânce şi ceea ce trebuie să bea. Preferă preparatele ce conţin mai pu-ţine grăsimi sau zahăr. Adoră orezul, cerealele şi mierea. Va refuza deseori să mănânce dulciuri şi diverse prăjituri, însă va aprecia întotdeauna un vin bun sau o cafea.

Capricornul şi sănătatea

Nativii din Capricorn digeră dificil, tocmai din cauză că ciugulesc prea mult din conserve şi semi-preparate. Deşi Ca-pricornii sunt longevivi, trebuie să fi e totuşi atenţi la ce mănâncă. Capricornii nu trebuie să consume în exces carne grasă, peşte (somon sau sardine), vânat, preparate din carne (mezeluri, cârnaţi etc), grăsimi foarte grele, sosuri, prăjituri, ciocolată, alcool, pâine albă, fructele acide şi legume, precum roşiile şi măcrişul.

Ce trebuie să consume

Cel mai bine pentru echilibrul alimentar al unui Capricorn este ca acesta să-şi compună meniul din: preparate din carne albă (carne de pui sau curcan), peşte de apă dulce, legume verzi (mai ales varză, linte, morcovi, ridichi), fructe, precum mure, zmeură, afine, ananas, smochine, curmale, struguri, cereale, lactate, ouă proaspete, cimbru, pătrunjel, ceapă şi usturoi.

Cum petrece Capricornul

Nativilor din această zodie le este indicat să organizeze petreceri sâmbăta şi să evite ziua de luni.
Invitaţii perfecţi ai Capricornului sunt Taurii şi Fecioarele.
Când vine vorba de decorarea mesei, Capricornul alege culori închise: negru, gri sau maro, tacâmuri cu o formă dreaptă din lemn, oţel sau piatră.

Meniul preferat al Capricornului

Aperitiv: apă plată, un vin alb
Antreu: supă sau ouă à la Russe
Felul principal: pui cu orez sau cotlete de miel cu ciuperci
Salata: salată de ciuperci
Desert: iaurt de fructe sau prăjitură cu lămâie
Fructe: smochine sau curmale
Vin: un vin clasic
Cafea: cafea neagră, dar nu tare sau un ceai negru

Capricorni celebri

Nicholas Cage, David Bowie, Elvis Presley, Rod Stewart, Kate Moss, Jim Carrey, Kevin Costner, Annie Lennox, Gerard Depardieu, Anthony Hopkins, Val Kilmer, Ricky Martin, Isaac Newton, Juan Carlos, Ionel Teodoreanu, Rasputin, Mihai Eminescu, Elvis Presely, Adriano Celentano, Vanessa Paradis, Ioana d’Arc, Isaac Newton, Al Capone, Dolly Parton, Edgar Allan Poe.