Origine
Europa de Est.   

Gust
Cu un parfum usor piscator, nu este picant deloc.

Descriere
Nu trebuie niciodata gatit, adaugat intotdeauna dupa incetarea functionarii focului.
Piperul roşu este un ardei iute, uscat şi prezentat sub forma de praf. Este un condiment popular  în multe ţări, din Mexic pana in Balcani.

În general, este utilizat pentru frumoasa culoare roşie, care oferă mancarurilor un gust interesant. Veţi găsi boia de ardei (sau ardei graşi), în multe feluri de bucate traditionale cum ar fi gulaş, şi într-o mare varietate de retete pentru tocane.
Ardeii graşi pot fi foarte utili facand prepararea mancarurilor de zi cu zi foarte interesanta.

Un gram din acest condiment în maioneza sau sos alb, nu le face decat mai apetisante, şi nu uitati sa adugati un pic pe ouă si în toate derivatele acestora ( la coca,  în omletă, spume, etc) asocierea lor este un foarte mare succes!

Calitati
Ardeiul gras dulce, este mai bogat in vitamina C decât citricele

 

 

Subscribe to newsletter

Partener strategic si sustenabil