Pentru o viata sanatoasa cheia este in educatia gustului din copilarie !

Régis Marcon : „Copiii noștri trebuie să fie instruiți cât mai curând în gândirea critică, care lipsește atât de mulți dintre cetățenii noștri din zilele noastre, nivelul dezbaterii și discuțiilor publice pe rețelele sociale este o dovadă tristă zilnică. Deoarece nu toate opiniile sunt create egale, fie că sunt hrănite de cunoaștere sau ignoranță, de o reflecție sau de o idee primită”.

💚 Motto-ul „Bun pentru Gust, bun pentru Sănătate, bun pentru Planetă!” din 2014 a fost un precursor al preocupărilor care astăzi au devenit primordiale atât pentru Comisia Europeană, cât și pentru autoritățile din București și Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă. Construirea României drept „Grădina Verde a Europei” a fost dintotdeauna ambiția noastră a tuturor actorilor: bucătarii, operatorii de turism, producătorii.

✒ Cartea „Arta de a manca bine BIO” Alain Alexanian a fost publicata si trimisa cu sprijinul extraordinar si de laudat al Departamentului pentru dezvoltare Durabila in toate scolile din Romania, in Biblioteca scolii, cu sprijinul Ministerului Educatiei si Cercetarii, via Inspectorate Scolare Judetene, pentru a servi ca suport de studiu pentru orice diriginte sau profesor care doreste sa realizeze cu elevii lectii de gust pentru o alimentatie sanatoasa si dobandirea unei atitudini eco responsaibile. Pentru ca ne pasa !

Aceasta carte cuprinde subiecte incepand de la cum functioneaza stomacul si a organismul pana la dietele alimentare (nefaste pentru organizm pe termen lung), de la vitamine si minerale pana la sfaturi de gatit. Pe scurt este o carte care ne invata sa ne constientizam mai bine corpul si sa gasim echilibrul alimentar cu exceptiile si sensibilitatile fiecaruia dintre noi.

💲 In România : Cultura gustului evoluează odată cu acest stil de „reality show”, mizate mai degrabă pe aspect și reputație decât pe muncă și probitate!
🍽 Arta de a manca bine, este o arma de pedagogica imensa.

👉 Direcționează cei 3,5% din impozitul pe venit din anul 2021 pentru Sarbatoarea-Gustului.

👏 Fii consumatori înțelepți!

📅 În fiecare zi tu ai puterea de a decide ce mănânci și cum să susții fermierii români!

⁉ Ce înseamnă vizarea impozitului pe venit de 3,5%?
Contribuabilii au opțiunea de a alege destinația unei sume.

Cine ? ✔ Plata impozitului pe venit de 3,5% se poate face prin Formularul 230, pe 25 mai. Completat de :
• persoane care primesc venituri din salarii și echivalente cu salarii;
• persoanele care încasează venituri din activități independente impozitate pe baza unui standard de venit;
• persoanele care desfășoară activități agricole impozitate pe baza standardului de venit.

🗽🎆 Acesta direcționează 3,5% din impozitul pe venit până pe 25 mai.

🌍 Bun pentru gust, bun pentru sănătate, bun pentru planetă!

*************************************************************************************************************************************

Salveaza / Imprima Formular JPG

DESCARCA Formular_230_2021

Salveaza / Imprima Formular PDF – >  Formular_230

ASOCIATIA SARBATOAREA GUSTULUI
CIF 37661397
IBAN: RO65BRDE410SV80537614100
Banca : BRD – Sucursala Balcescu

Scop : Derulam un program educational pentru o alimentatie sanatoasa si o atitudine eco-responsabila care , pe parcursul a 10 ani, a atins peste 210.000 de elevi din clasele primare prin brosura pedagogica si peste 4.000 de elevi cu lectii de gust prin deplasarea Chefilor bucatari colaboratori in scoli.

Brosura pedagogica „Ghid de exercitii pentru o alimentatie sanatoasa si o atitudine eco-responsabila” este destintata atat elevilor de clasa a 3-a cat si parintilor prin exercitii, jocuri si teme pentru acasa de realizat impreuna cu parintii. Acest ghid contine subiecte strans legate de o alimentatie  diverisficata sanatoasa, de deprindere a reflexului de a citi etichetele si a identifica siglele de calitate europeana, de prepara si conserva alimentele in mod adecvat si sanatos, de a deprinde cele 10 gesturi care conduc spre reducerea risipei alimentare, de a avea grija de resursele de apa, energie, gaz fara a le risipi, de a selecta in mod responsabil ambalajele rezultate din consumul de alimente, si alte subiecte ce tine de actualitatea vremurilor in care traiam si pentru care trebuie sa abordam un stil de viata sanatos.

Deviza: Pentru o viata sanatoasa cheia se afla in educatia gustului si a unei atitudini eco-responsabile, inca din copilarie!

Motto: Bun Pentru Gust, Bun pentru Sanatate, Bun pentru Planeta !

Arhiva Fotografii Evenimente Facebook

Vedeti editiile 
2014  2015  2016  2017  2018 – 2019

Subscribe to newsletter

Partener strategic si sustenabil