Ingrediente

Aluat sablé
1,5 kg de rubarba
600 ml de smantana lichida
100 Gr de zahar cristal
100 gr de migdale pudra

Etapa 1 – Prepararea rubarbei

Decojiti rubarba de toate filamente rosii. 


Taiati rubarba in batoane
Puneti intro oala si acoperiti cu zahar cristal si lasati aproximativ 2 ore.
Turnati apa rece peste rubarba si apoi puneti la foc pana la prima clocotire.
Testati cu un cutit daca rubarba a fiert. Aveti grija sa nu fiarba prea tare. Trebuie sa fie aldente la consistenta.
Strecurati rubarba si apoi puneti-o sub un jet de apa rece si lasati-o sa se zvante.
Puneti-o eventual pe un servetel absorbant pentru a o zvanta mai rapede.

Etapa 2 – Prepararea cremei – frisca

Scoateti crema pentru frisca de la frigider.
Puneti intrun recipient si o bateti cu un tel, adaugand din cand in cand zahar pudra.
Dupa ce frisca a fost bine batuta, adaugati pudra de migdale si amestecati bine.

Etapa 3 – Prepararea tartei

Intindeti frisca pe aluat « sablé ».
Aranjati batoanele de rubarba deasupra cremei de frisca.
Puneti la rece.
La servire presarati putin zahar pudra.

E vara. rubarba se gaseste la piata. Mancati local si de sezon. E delcios !

Subscribe to newsletter

Partener strategic si sustenabil