Rubarbă.

Acest cuvânt provine din limba latina „reuburbarum” iar in sensul latin literal „rădăcina barbara” Acest nume vine de la faptul că a fost consumata și apreciata de națiuni străine, ce ereau numite „barbari”.

Marco Polo in una din călătoriile sale în Asia în secolul al XVI-lea. a descoperit aceasta planta si a fost impresionat de proprietatile sale curative si decide sa o aduuca cu el in Europa si sa o utilizeze ca hrană.

Franța începe să crească aceasta planta în secolul al XIX-lea . Aceasta planta perena în cele din urmă s-a aclimatizat foarte bine, si reprezintă o planta ce are multiple utilizari in gastronomie franceza.

Se găsește mai ales în partea de nord și de est a Franței.

Rubarba este o sursa foarte buna de vitamina C si de calciu si vitamina K.

Bogata in fibre alimentare care ajuta la reglarea sistemului digestiv.

Este saraca in sare si grasimi saturate, ajuta la combaterea afectiunilor cardiace.

 

Subscribe to newsletter

Partener strategic si sustenabil