Maratonul Lectiilor Gustului in scolile Bucurestene.

Educarea gustului, in special in copilarie, se arata a fi cheia unei alimentatii sanatoase, diversificate si echilibrate pe parcursul intregii vieti. Stilul de viata modern, care adesea este alert, afecteaza starea de sanatate intr-o proportie din ce in ce mai mare, mai ales in randul copiilor.

Stim cu totii ca scoala joaca un rol foarte important in educarea urmatoarelor generatii si alaturi de Saptamana Gustului trezeste, descopera si educa gustul, si in mod egal ajuta la valorizarea atat patrimoniul culinar, a produsele de buna calitate gustativa, nutritionala si regionala, cat si la promovarea meseriilor Gustului.

Astfel, sub deviza „Gustul se educa pe intreg parcursul vietii” in cadrul Lectiilor Gustului, mai multi bucatari s-au deplasat in scolile din Bucuresti pentru a se intalni cu elevii din clasele primare si de gimnaziu, învăţandu-i cum să manance sanatos si echilibrat, vorbindu-le despre meseria lor si despre gust, care nu are frontiere geografice, varsta, si bine inteles nici clasa sociala.

Daniel Dobre – Project Manager Saptamana Gustului
Patrick Pettenuzzo – Chef Bucatar Consultant si Asociate Manager Saptamana Gustului.
Krishna Bohat – Chef Bucatar – Creative Experience
Costel Dumitru – Executive Chef – Scandia Food Bistro
Florin Dumitrescu – Chef Bucatar- Restaurant Market 8
Ionut Susala – Chef Bucatar – ANTCB
Catalin Parvu – Chef Bucatar– Scandia Food Bistro
Georgiana Micu – Bucatar Negresco
George Rognyard – Chef Bucatar Negresco
Catalin Corneanu – Sous Chef

Astazi, eficienta mesajelor de sanatate s-a dovedit putin concludenta. Studiile dovedesc si nutritonistii le confirma : mesajele de invinovatire pot avea efecte benefice aspura modului nostru de a ne alimenta, dar trebuie sa facem mai mult decat atat. Mesajele trebuie imbracate intr-o haina prietenoasa, oferind explicatii si alternative, oferind, de ce nu demonstratii culinare care anima si incanta ochii si papilele gustative.

Acest eveniment este sustinut de Ministerul Educatiei, Tineretului, Cercetarii si Sportului; Ministerul Agriculturii si Dezvolatarii Rurale, Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Inspectoratul Scolar Bucuresti, Apa Nova si Asociatia Bucatarilor si Cofetarilor din Romania.

Saptamana Gustului – „Azi in capitala, maine si in tara !”