Lectie de gatit in stil grecesc la Ellinikon

Pentru ca ne era dor de Grecia si gandul ne este deja la vacanta de vara, am iesit la masa de pranz la restaurantul Ellinikon, numit si Casa Greceasca. Amenajat intr-o casa veche din cartierul Floreasca, restaurantul a fost deschis de doi bucatari, care au venit din Grecia si s-au instalat pe Strada Helesteului 30.

 Invata sa faci un calamar umplut cu trei feluri de branza ca in Grecia. Lectie de gatit la Casa Greceasca Ellinikon

Iannis Sarantis este din Grecia, Lamia, si a venit in Romania cu tot cu retetarul grecesc vechi, mostenit de la matusa lui.

uAici, si-a deschis un restaurant si gateste impreuna cu Viorela Dumitrana – cei doi au lucrat impreuna si in Grecia. Ea a fost cea care ne-a gatit calamarul si ne-a demonstrat cat de simplu se prepara una din retetele noastre preferate din vacanta. 

Kalamari ghemisto – Calamar umplut

Ingrediente:

400 gr calamar
100 gr Feta rasa
50 gr cascaval ras
50 gr Kefalotiri ras
50 gr ardei verde taiat cubulete
50 gr rosie taiata cubulete

Sursa Foodstory ProTV