Gustos si sanatos cu buget de student – Chefs in campus

Sub deviza „Gustul se educa pe intreg parcursul vietii”, studenţii bucureşteni cu ocazia actiunii Chef in Campus au învăţat cum să gătească, dar mai ales, ce să mănânce ca să se menţină sănătoşi, în cadrul evenimentului „Săptămâna Gustului”.
Stilul de viata modern, care adesea este alert, afecteaza starea de sanatate intr-o proportie din ce in ce mai mare, mai ales in randul tinerilor si mai stim că viața de student aduce multe provocări din pricina cărora se recurge, de cele mai multe ori, la a mânca ceva la întâmplare, preparat cât mai rapid și uneori nesănătos.
Bcătarii pionieri care s-au întâlnit cu studenții in campusul studentesc Grozavesti al Universitatii Bucuresti in cadrul programului educational ‘’Chef in Campus’’ la Filos Bistro sunt :
1. Patrick Pettenuzzo – Bucătar Coordonator Saptamana Gustului
Coordonator al echipei de bucătari chef
2. Krishna Bohat – Bucătar Chef Creative Experience.
Rețete
Lollipops din brânza
– Vinete si prune in foietaj.
3. Costel Dumitru – Executiv Chef Scandia Bistro
Rețete
– Salata de fasole cu carne de porc, vinegrete, ceapa roșie, măsline verzi si roșii cubulețe.
4. Ionut Sușala – Bucătar Chef ANTCB
Rețete
Sandwich cu ton, maioneza de casa si rucola.
5. Marius Popa – Filos Bistro Grozăvești.
Rețete
morcovi cu migdale si portocale
– pui aruncat in vie
Știm că viața de student aduce multe provocări din pricina cărora se recurge, de cele mai multe ori, la a mânca ceva la întâmplare, preparat cât mai rapid și uneori nesănătos, de aceea toate aceste rețete au fost realizate tocmai in spiritul de a schimba prejudecățile studenților si a le demonstra ca bun, gustos si cu buget limitat este posibil, si mai mult decât atât ca pot fi preparate si in timp scurt.