Intotdeauna trebuie sa facem alegeri alimentare bune ca sa ramanem in forma atunci cand viata este mult mai rapida decat noi.
Astfel, trebuie sa descoperim cum produsele lactate, combinate in cele mai bune moduri, pot ajuta sa amelioram si sa ne mentinem starea de sanatate.

 

Laptele, in functie de animalul de provenienta (capra, vaca, oaie, bivolita …), are proprietati usor diferite.
Laptele, pe langa aportul de calciu, fosfor, magneziu …., este o excelenta sursa si de vitamina D. Aceasta vitamina este supranumita si « Vitamina Soarelui » deoarece pielea o produce atunci cand este expusa la razele ultra-violete (UV).

Cel mai consumat lapte pe intreg mapamondul este laptele de capra.

Pasteurizat sau crud ?

Din momentul în care s-a dorit să se impună pasteurizarea laptelui, s-au ridicat voci care s-au opus.

În anii 1920 – 1930, când a devenit o practică comună, majoritatea populației a fost de asemenea împotriva ei, pentru că ne-am gândit că a avut efectul de a distruge o mare parte din substantele nutritive sau de forță vitală din lapte.

Această dezbatere continuă și astăzi, chiar și în cadrul comunității științifice, în cazul în care medicii și nutriționiștii pun la îndoială acest proces, care acum este universal folosit.

Laptele este peste tot !

Produse și subproduse din lapte se găsesc, printre altele, în formulele pentru sugari, deserturi, glazuri, înghețată și alte produse alimentare congelate, produse de patiserie, mezeluri, supe, sosuri, băuturi, alimente pentru sportivi, suplimente lichide, budinci, precum și în comerțul de multe brânzeturi care nu sunt fabricate în conformitate cu metodele tradiționale.

Subscribe to newsletter

Partener strategic si sustenabil