Mi-am petrecut ultima perioadă a carierei la Lyon.

Am debutat alături de bucătari Chefi calificați cu stele Michelin ce mi-au permis să învăț și să prind repede încredere în abilitățile mele. Fiind foarte inspirat de această primă etapă, am decis să mă orientez spre domeniul alimentației tematice și cel al conceptului de ”mono produit”.

Am ales apoi o cale mai exotică, locuind pentru câțva ani la St Barthelemy, în Insulele Caraibe unde m-am familiarizat cu bucătăria creolă din Antilles și cu produsele locale.

Întorcându-mă în Franța, am deschis propriul restaurant în nordul Lyonului, pe care l-am administrat cu succes timp de 7 ani. M-am hotărât apoi să plec a doua oară din Franța, de data asta în România.

Deschiderea restaurantului, împreună cu toate dificultățile aferente, mi-au permis să mă apropii foarte repede de cultura țării și mai ales de noii prieteni români.

Facebook Philippe Dupre 

Subscribe to newsletter

Partener strategic si sustenabil