Chef Alain Alexanian – Sarbatoarea Gustului

Alain Alexanian, Chef cu 1 Stea Michelin din 1990

Creator al conceptului A Point Café în 2005. Din 2010, a creat arta ceaiului francez pentru Kamélya. El este, de asemenea, Chef Executiv al restaurantului din zona Village VIP al concursului mondial Bocuse d’Or www.bocusedor.com  (cel mai prestigios concurs de gastronomie din lume).

Chef Alain este initiatorul « Cuisiner bon, bon et bon : Bon pour le goût, bon pour la santé et bon pour la planète ! » este autorul est cartii « L’ART DE BIEN MANGER BIO: IFOOD ». Va invita sa va inspirati din arta sa de a gati simplu si rafinat.

Este una din preocuparile majore. Sa mancam mai bine, sa traim mai bine si sa avem o viata longeviva.

De la inceputul secolului XX, devenim mai nebuni !

Cu cat avansam in inteligenta tehnica, cu atat mai mult regrasam in inteligenta alimentara.

Niciodata nu am platit atat de scump erorile : si cu toate astea avem suficiente alegeri de a ne manca corespunzator. Suntem diferiti, fiecare cu istoria lui, cu slabiciunile si cu propriile sau gust.

Daca ecologia, dezvoltarea durabila si comertul echitabil ne ofera noi sanse economiei fara a distruge, mancand intelgient (iFood) aceasta da o noua sansa bucatarilor : sa fie mai creativi si mai originali plecand de la placerea de a lua masa la cea de a avea o sanatate buna !

Deprindeti (invtati) cum sa gatiti alimente bune profitand de toate calitatile lor nutritionale. Trezitiva simturile catre gatronomia bio si dezvolatati-va propriul vostru gust gratie numeroaselor retete elaborate de acest Chef.

Deoarece Alain Alexenia este Chef de 30 de ans, de origine armeniana, el si-a insusit bucuria de gati alaturi de bunica sa, incepandu-si astfel formarea profesionala de la varsta de 14 ani.

In 1986, isi deschide restaurantul l’Alexandrin la Lyon, Franta, si castiga imediat stelele Michelin, stele ce si le pastreaza timp de 15 ani.

În 2009, a scris la Charte de Dezvoltare Durabilă Alain Alexanian pentru bucătari.